сряда, 20 април 2011 г.

Тортата на Ивейн

Често я правя. Приготвя се бързо и лесно. Е, декорацията ми куца, ама е мнооого вкусна! Рецептата може да вземете от тук .  Приготвяла съм я с крема даден към рецептата. Става и с обикновен млечен крем, но сладкото е задължително според мен.  Тази е е с ябълково сладко смесено с малко канела. Отгоре обилно е гарнирана с орехи разбъркани с малко захар.

Облизваща е нали :)  Благодаря, Ивейн!

вторник, 19 април 2011 г.

Икономичен козунак в хлебопекарна

 Отдавна не съм писала. Моля за извинение! Когато боледува близък човек, се отразява на всички. А когато поради лекарска немарливост, за малко да го изгубиш, всичко се преобръща.  За щастие се намират и добри лекари, за да оправят чужди грешки. 
 Започнах да усещам че наближава Великден, едва сега. Поисках и у дома да замирише на празник.
За този козунак използвах като мярка чаша от 150 мл. Необходими са: половин кубче прясна мая, 1 чаша кисело мляко, половин чаша олио, половин чаша захар, щипка сол, кората на един лимон, едно яйце, половин килограм брашно, по желание супена лъжица течен подсладител -аз използвах, защото исках да е сладък. Съставките се слагат според инструкцията на машината. Програмата е за обикновен хляб. Брашното може да варира, при мен беше точно половин килограм. При сигнала може да се добавят ядки и стафиди. Аз изчаках и преди да започне да втасва, извадих тестото и бъркалката, разделих го на три фитила които напълних с парченца шоколад, сплетох ги и върнах козунака в контейнера. Това е резултата :)



Търсене в този блог