петък, 2 септември 2011 г.

Торта Милена

 Моята приятелка Милена сподели за тази торта. Наложило и се набързо да надроби, като за попара блата. Получил се е много чаровен, ароматен и вкусен резултат.
 Приготвя се от два готови блата, може и някой изсъхнал, забравен кекс, мисля си, че и с маслени бисквити ще се получи.  Необходим е и един литър млечен крем - ванилия или най - обикновено нишесте овкусено с две есенции ром и малко масло.По около 100 грама целувки и ореховки и 50 грама кокосови стърготини.
В подходяща тавичка или купа се надробява единият блат. Залива се с половината крем, Отгоре се надробяват ореховките, целувките и накрая останалия блат. Залива се с другата половина от крема. Наръсва се обилно с кокосовите стърготини. Доукрасих я с доматеното сладко на Пепчо.
Задължително трябва да престои в хладилника едно денонощие, ако избързате пак е вкусна, ама ще я хапвате под формата на попара. Ама вкусна попара :))


четвъртък, 1 септември 2011 г.

Кисели краставички


 До скоро не можех да ги правя - омекваха много бързо. Докато не разбрах Тайната - докато втасват трябва да са запечатани. Вече ги хапваме и лятото, и зимата благодарение на В..
 Нужни са ни краставички може и да са позасъхнали - още по добре. Един трилитров бъркан, три лъжици морска сол, семена от копър, няколко необелени и смачкани склидки чесън, лозови листа и две три люти чушки.

 Краставичките, чушките и склидките чесън се пущат в буркана, добавят се трите лъжици сол, и семената копър заливат се с вода, най - отгоре се поставят лозовите листа. Запечатват се добре, и се оставят на слънчево, но не пряко огрято място - аз ги слагам между саксиите на терасата. Стават за три - четири дни. Нужно е всеки ден да се разклащат.
 Ако се правят за зимнина в бурканите се добавят три лъжици водка или ракия.
И така, онагледила съм с какво се консумират, надявам се да ви стига акъла и да не си мислите че ще ги хапвате  с тази кратунка :)) А може и да вкусно :)

Търсене в този блог