tag:blogger.com,1999:blog-4453973338980824023.post8064450279469284575..comments2023-08-21T15:13:05.332+03:00Comments on кокошарник: Жадната монахиняAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/14744068838122534445noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-4453973338980824023.post-59808490602746938022010-02-17T10:40:53.049+02:002010-02-17T10:40:53.049+02:00Диана, права си той е класика. Лесен, вкусен и со...Диана, права си той е класика. Лесен, вкусен и сочен. Поздрави!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14744068838122534445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4453973338980824023.post-10535996591275160632010-02-17T10:37:44.552+02:002010-02-17T10:37:44.552+02:00Дани разбрах че много хора се притесняват да ги пр...Дани разбрах че много хора се притесняват да ги правят тези блатове, затова реших да опиша лесният начин в който съм сигурна и всеки път се получава. поздрави :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14744068838122534445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4453973338980824023.post-7725658462231612312010-02-17T10:16:16.959+02:002010-02-17T10:16:16.959+02:00Катя,
каквато и да е историята,
сладкишът е чудесе...Катя,<br />каквато и да е историята,<br />сладкишът е чудесен и <br />класика вече толкова години!<br />Поздрав и усмихнат ден, Дианаdi_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4453973338980824023.post-69452327662344236672010-02-16T18:25:26.091+02:002010-02-16T18:25:26.091+02:00Кате, толкова образно си го описала:
"осмици&...Кате, толкова образно си го описала:<br />"осмици", "капка на нокът"....просто няма как да не го направя това тесто добре:)))<br />За монахинята какво да предположа: имала си за какво , плакала си:)<br />Но пък страхотен сладкиш е сътворила!<br />Поздрави от мен:))Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4453973338980824023.post-33586549450666416252010-02-16T11:45:36.940+02:002010-02-16T11:45:36.940+02:00Здравей Емилия. Ще се радвам да ти допадне сладкиш...Здравей Емилия. Ще се радвам да ти допадне сладкиша.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14744068838122534445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4453973338980824023.post-52999276331232398702010-02-16T11:30:38.720+02:002010-02-16T11:30:38.720+02:00Здравей Катя, копирах си твоята рецепта и някои от...Здравей Катя, копирах си твоята рецепта и някои от близките дни ще я направя, стигнах до нея, защото и в моя блог се вихри една монахиня и се радвам сега да видя някои от твойте рецепти, защото досега съм чела само коментарите ти в блога на моята приятелка Райнаemiliahttps://www.blogger.com/profile/16716845619302524481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4453973338980824023.post-36604741610986643402010-02-16T10:41:26.523+02:002010-02-16T10:41:26.523+02:00гледай ти, никога не съм го яла този сладкиш и ще ...гледай ти, никога не съм го яла този сладкиш и ще трябва да видя където е този ресторант "Кара Иван"emiliahttps://www.blogger.com/profile/16716845619302524481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4453973338980824023.post-91941357242882121432010-02-16T07:51:16.294+02:002010-02-16T07:51:16.294+02:00Федора в момента върви една реклама за салама -Тов...Федора в момента върви една реклама за салама -Това е салама и от моето детство! Та и този сладкиш е от нашето детство. Поздрави :):)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14744068838122534445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4453973338980824023.post-69430571355058911092010-02-16T07:48:01.731+02:002010-02-16T07:48:01.731+02:00Ilio знаеш ли мислила съм си, че този сладкиш наис...Ilio знаеш ли мислила съм си, че този сладкиш наистина търпи много вариации. Например със сиропа: млякото да се замени със сметана, или да се използва крем от жълтъци, мляко и захар сгъстени на водна баня. Но истината е, че го правя когато имам основни продукти в хладилника, а искам да направя нещо като торта. Но когато имам път към София, ще го имам впредвид този ресторант и монахинята му. Поздрави!:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14744068838122534445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4453973338980824023.post-46213232363263488902010-02-16T07:34:23.869+02:002010-02-16T07:34:23.869+02:00Дали е била жадна за светския живот, или е ожаднял...Дали е била жадна за светския живот, или е ожадняла от виното :):)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14744068838122534445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4453973338980824023.post-59677699655962773852010-02-15T21:26:15.403+02:002010-02-15T21:26:15.403+02:00Това сладкишче вуйна ми го правеше, когато бяхме м...Това сладкишче вуйна ми го правеше, когато бяхме малки и заедно с румънския сладкиш ни бяха много любими. Нашата версия бе, че така се казва, защото с колкото и сироп да я поливаш, "монахинята" все го попива. А монахиня, защото сиропът е тъмен като одеждите й. Само, че вместо шоколад мисля, че ползваше вуйна какао.<br />Аз имам още по-лесен начин за помнене на рецепта за направа на пандишпан - колкото яйца, толкова лъжици захар и толкова лъжици с връх (супени) брашно + още 1-2. Може да се добавят и толкова лъжици олио.<br />Няма какво да коментирам повече - сладкишчето е супер не, ами повече супер :)))fedorahttps://www.blogger.com/profile/03406231705574249538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4453973338980824023.post-55441729856872654592010-02-15T21:15:03.774+02:002010-02-15T21:15:03.774+02:00Най-хубавата жадна монахиня я правят в "Кара ...Най-хубавата жадна монахиня я правят в "Кара Иван". От много време разглеждам сайтовете за рецептата за този сладкиш, но до сега не съм открил онази, която използват там. Може и да е импровизация на готвача, но е разкошна. Ако имаш желание и време отбий се за едно кафе. Малко са туткави сервитьорите, но си заслужава чакането.Iliohttps://www.blogger.com/profile/05115513628182867362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4453973338980824023.post-37565337654529149052010-02-15T18:19:02.789+02:002010-02-15T18:19:02.789+02:00била е жадна за светския живот!била е жадна за светския живот!Anonymousnoreply@blogger.com