вторник, 2 март 2010 г.

Мартенски кюфтета

За тези кюфтета са необходими: килограм кайма-смес, 250 грама извара, една връзка магданоз, едно яйце, един домат нарязан на кубчета, една малка глава лук-наситнена, едно яйце, опаковка майонеза, по желание лъжица пармезан и подправки на вкус, при мен чубрица, черен пипер, кимион.
 След като се измеси се оформят кюфтета, които се овалват с царевично или друго брашно. Нареждат се в тава с хартия за печене .
Изпичат се в силно загрята фурна, на най-висока степен. Като при необходимост се обръщат веднъж.
 Защо са мартенски ли, защото днес предпразнуваме.... и е облачно....с кюфтета. Утре е празник и е ден за пържоли. Вкусен и приятен предпразничен ден!

10 коментара:

  1. Кате, нищо ,че е облачно и дъждовно- кюфтенцата са прекрасни! Не съм правила с извара и ще опитам.
    Представям си утре като ще е слънчево какви още по-прекрасни пържолки ще "спретнеш" :)
    Слънчево утре и хубав празник!

    Поздрави,
    Дани

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересно, а и много добре изглеждат тези кюфтенца. Предпочитам кюфтета на фурна и тези ми допадат много като съставки.
    Безоблачен утрешен празник с или без пържоли, Кате :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни кюфтенца!Не съм слагала досега извара в каймата, ще пробвам някой ден и ще докладвам:)Благодаря за рецептичката!Дано утре времето да се усмихне при вас, в Силистра днес беше слънчево, дано и при нас да не завали утре на празника!Поздрави и хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Добре, Кате, щом казваш, че утре е ден за пържоли - така да бъде :)
    Много приятен загар имат кюфтетата, а така с извара звучат интригуващо. Ще трябва да пробвам...
    Хубав празник утре!

    ОтговорИзтриване
  5. КИН ,
    пармезан ,като подправка не на всеки би допаднала ,но твоето предложение за чубрица, черен пипер, кимион,като чели е по- приемливо!
    Утре ,го дават слънчево време ,
    тъкмо възможност мъжете ми да посетят Витоша планина , а аз да им приготвя тези явно вкусни и питателни кюфтенца...за там!Благодаря ти за предложението!
    твой фен :Рина 65

    ОтговорИзтриване
  6. Брей.. изпуснала съм кИфтетата.. а рецептата им е добра!

    Честит празник, Катя!

    Да се надявам на празнична пържолка днес? ;-)

    ОтговорИзтриване
  7. Да се надявам, че щом те няма ти правят пържолка днес, Кате :)

    Честит празник!

    ОтговорИзтриване
  8. Честит празник на всички! Няма по хубава храна от споделената, и по вкусна, в добра компания в този празничен ден. Пожелавам ви го от все сърце, и не забравяйте да се гордеете че сте българи!

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог