понеделник, 18 октомври 2010 г.

Печено чесново пиле

  Рецептата е много лесна и бърза.
 Едно пиле се разрязва през гръдната кост и се намазва с марината.
  Марината: В подходящ съд се счукват шест скилидки чесън с щипка сол и една супена лъжица сусам. Добавят се една лъжица къри, чаена лъжичка мед и сокът на половин лимон.
 Така овкусеното пиле трябва да престои около половин час
 Покрива се дъното на неголяма тава с морска сол и се слага в фурната да загрее.
  Пилето се слага върху горещата сол и се изпича на умерена фурна около 200 градуса до получаване на тъмна коричка.
 Да ви е сладко :)

12 коментара:

  1. Катюшке, както си го разпънала това пиленце, може ли да си откъсна някоя кълка (добре, де, бутче:)))

    Признавам, че пишейки преглъщам доста учестено, не само защото обядвах едно кирливо билловско кюфте :))) То при вида на това пиле, как да не преглъщаш?!

    Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ама почерпи се, не се срамувай :)

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, толкова апетитна кожичка :)
    Поздравления за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  4. Катя,
    чудесно пиленце си опекла,
    харесвам технологията за печене върху сол.
    Поздрав и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Кате,
    Много примамливо пиленце!
    С препечена кожичка, вкусно и апетитно!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Gracias, Juana! Диана, Русанка, благодаря!

    ОтговорИзтриване
  7. Катя, изглежда много вкусно и лесно, ще го пробвам:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря за доверието, Цветанка :)

    ОтговорИзтриване
  9. също много хубаво се получава, ако напълниш "подкожието" с ароматно масло :))

    ОтговорИзтриване
  10. изглежда страхотно! браво ! мисля да кажа на мама да ми направи :]

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог