събота, 30 октомври 2010 г.

Бабини филийки

 След бабиното кафенце идва ред и на бабините филийки. Само че не на моята баба, а бабата на Лилито. С моята приятелка Лили пием  кафе, поне веднъж седмично и си говорим за компютри,  коли, телефони, лов и риболов............шегувам се :)
  Онзи ден си заговорихме за филийки стар хляб, не можах да не похваля рецептите на Зори и Пепчо, които пробвах няколко пъти и досега не са ме разочаровали. И тя сподели, как баба и правила филийки в фурната. Рецептата е много простичка. В намаслена тавичка се нареждат филийките и се напръскват с водичка. Върху тях се натрошава сирене и запичат във фурната. Целта е да се запече сиренето, през това време хлябът също се запича отдолу и получава златиста коричка.
  Хлябът отдолу е запечен, отгоре е мек с печено сиренце. Чудесна закуска. Чаша чай?

13 коментара:

  1. Благодаря :) Точно пийвам от лайка :) Отивам да пробвам и филийките :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз благодаря! Хубав ден и на теб :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ммъъмм,звучи прекрасно и лесно.А пък ако добавя и щипка две чубрица над сиренцето ще стане нещо като пърленка,но от хлебни филийки.Мерси за идейката,Кате!Лек и слънчев уикенд!;)

    ОтговорИзтриване
  4. Мда, давай и чая и филийките :)))
    Како ме боли всичко, с кеф ще се оставя някой да ме глезундри :))
    Хубав уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  5. Толкова чай, колкото в последните два дни налях май не съм пила за година. Благодаря, ще откажа чая, Кате, но виж, филийките са много примамливи с това сиренеце и утре сутрин ще ги пробвам :)
    Хубава неделя на теб!

    ОтговорИзтриване
  6. ааа, бабите са ненадминати като предлагат варианти на "хляб и сирене". този не го знаех

    ОтговорИзтриване
  7. Сав, Ина, Пепчо, Райна какво по хубаво от хляб и сиренце, с чай или без чай :)) Усмихната, слънчева и топла есен!

    ОтговорИзтриване
  8. Стават много вкусни!
    Аз също си ги приготвям!
    Чудни са!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Катя,
    обичах тези филийки.
    Благодаря, че ми припомни тази закуска.
    А сконите - не съм правила с крушово пюре. За вкусът не се съмнявам, но не съм сигурна, дали няма да потъмнеят при печене.
    Поздрав и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  10. Русанка, Диана, Цветанка, благодаря за положителните коментари!

    ОтговорИзтриване
  11. Диана, и на мен ми е любопитен резултата с круши или ябълки :)

    ОтговорИзтриване
  12. Ricos y crujientes patra tomar un desayuno,quiero conocer más tus recetas por lo que me quedo en tu blog,muchos cariños y bendiciones de una Chilena,besos.

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог