Тиквата се смесва със захарта. Престоява около половин час. След това се изцежда от отделения сок. Към отцедената тиква се прибавя 50 мл. олио. Разбърква се добре.
Върху всяка кора прегъната на две се слага от плънката и се навива на руло.
Изпичат се на умерена фурна до кафяво.
Сокът отделен от тиквата се прецежда и се слага да заври. С него се залива тиквеника. Завива се с кърпа. Ако успеете може да го сервирате охладен. Ако не, здраве да е :)
Да ви е сладко :)
Много сочен, Кате!
ОтговорИзтриванеОбожавам тиквеник, Кате!
ОтговорИзтриванеТвоят е много лесен, нежен и ароматен!
Страхотен е!
Поздрави и хубава есенна вечер!
Любимият ми десерт
ОтговорИзтриванеБлагодаря, дано този модел да ви хареса:))
ОтговорИзтриванеE, няма начин да не ни хареса :)
ОтговорИзтриванеНаистина точната дума е сочен, както вече е казала Пепи!
Приятна тиквена вечер :)
Страхотен тиквеник, Кате :))
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Ина, Дани, благодаря! :)
ОтговорИзтриванеЧудничък е!
ОтговорИзтриванеМай следобяд ще се занимавам с тикви ;)
Здрасти Кате!
ОтговорИзтриванеТова с изцеждането на тиквата и смсесването на отцеденият сок с олиото е много интересно...
Ние в къщи объркваме тиквата с канела, опехи и захар и я разпределяме върху корите... и когато ползваме готови кори (вместо домашно точени) казваме, че е "Мързелив тиквеник" :)
Някои път ще пробвам твоя вариянт - интересен е!
Ели, няма да съжаляваш :) за този тиквеник са най подходящи цигулките. Мария, не се смесва отцеденият сок с олио, а тиквата. Целта е тиквата да се раздели, защото се е смачкала от изцеждането, а и да не прибавям олио към всяка кора.
ОтговорИзтриванеВ нашият край често правят тиквеник полят с захарен сироп с точени кори. Става невероятен :))
Es un paste muy apetitoso y bonito!
ОтговорИзтриванеFelicidades y mil besos!
Мерси, Кате,
ОтговорИзтриванеаз си избирам тази награда :-)
доправиха ми се вашите рецепти с тиква и ще ги опитам непременно.
Baci
Gracias Juana! :))
ОтговорИзтриванеЗаповядай Райна! Per voi :)
ОтговорИзтриване