четвъртък, 19 юли 2012 г.

Некулинарно за романа "Без токчета"

 За себе си знам, обичам простите неща, красивите думи и съчетания в написаното от някой друг. Не харесвам сантиментални  любовни романи и филми. Но обичам да чета приказки. Не се интересувам от марки. Избягвам прекалено рекламираните продукти. Не ме интересува мнението на другите. Искам да се уча от по силните и умните, затова гледам да съм заобиколена от такива хора. Често правя нещата без чужда помощ, въпреки всичко и всички.
 Харесвам да ходя без токчета... Свикнах, преди ме боляха краката от ниски обувки.
   Ето  защо толкова много ме грабна книгата, особено мислите на София - героинята от романа.
 Работеща като модел. Рекламира, но не се  впечатлява от известни марки.  Определя хората по книгите, които четат.  Самата тя, всеки удобен момент бяга от фалша на действителността и се крие в света на книгите.  Освен това обича добрата храна. Раздвоена е между годеника и човека, чувстващ и мислещ като нея. Не получава подкрепа от родителите си. Но има добри приятели и сестра.
Препоръчвам да я четете на плажа, на пейката в парка, във влака и автобуса, у дома, навън навсякъде където можете. Аз я четох на стъпалата на дядовата къща между доматите в градината и козите в двора, като истинска светска дама с лакирани нокти и гумени чехли :)))  

10 коментара:

  1. Ти просто си един истински човек,който има правилно изградена ценностна система!
    Прозвуча ми интересно и ще си я купя.
    Хареса ми поста ти, особено много поседния ред:)
    Прегръщам те Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. Всеки е истински, лошото е че, не разбираме, кое е нашето, истинското вътре в нас. Залагам любимите си гумени чехли, че ще ти хареса книгата :)))

    ОтговорИзтриване
  3. хихих снимай чехлите, може да ми харесат повече от книгата*)

    ОтговорИзтриване
  4. Това звучи невероятно, книгата, поста и всичко, ще си я купя, давам всичко за една хубава книга!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, хареса ми, сигурно ще си я купя!

    ОтговорИзтриване
  6. Звучи чудесно, ще я потърся в книжарницата.
    Много ми хареса твоя анонс, а всяко място, което кара човек да си отвори сърцето, според мен е подходящо, за четене на хубава книга - дядовата къща определено попада в списъка :)

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог