сряда, 25 януари 2012 г.

Торта Мързелана


 Този пост е за такива като мен, които са мързеливи, свидливи, свадливи и малко си падат клюкарки. Пък и искат да изпъкнат пред домашните си, като много работливи.  Имам си трима мъже у дома, трябва да поддържам имидж, и честно казано малко  хитрувам, за да бъдат нахранени.  За хитрините друг път, сега за тортата.
 Първо правя блат, за по мързеливите и два готови ви вършат чудесна работа.
  Блат:
Разбивате с миксер 5 яйца с 1 чаена  чаша захар до побеляване. Добавяте 1 1\2  чаена чаша брашно смесено с 1 пакетче бакпулвер, разбърквате внимателно с лопатка или лъжица. Печете в подходяща намаслена тава на 180 градуса до суха клечка. Когато е готов го разрязвате през средата с дълъг нож. Ама преди да го разрежете го надупчете, за да поеме от крема.
  Крем - некрем:
1 чаена чаша плътно светло сладко или мармалад - аз използвах от праскови, се пасира с 1 чаена чаша кисело мляко.
 Сглобявате тортата, като разделяте крема на две части. Разпределяте го между блатовете и върху тортата. Отгоре гарнирате с нарязани орехи разбъркани с малко захар. Може да използвате, кокосови стърготини или други ядки.  Оставете я поне няколко часа в хладилника. Най е вкусна на другият ден.
Да ви е сладко!

вторник, 24 януари 2012 г.

Салата от пилешки воденички

 Тази салата е доста семпла, но все повече започвам да харесвам рецепти с малко продукти.  Може би, заради простия, но богат натурален вкус.
Необходими продукти:
400 грама пилешки воденички
400 грама краставица
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка соев сос
2 супени лъжици оцет
4 супени лъжици олио
копър и чесън на вкус
Сварените и отцедени воденички се нарязват във форма по желание, краставицата също. Объркват се с накълцаният чесън и копър. Останалите продукти се разбиват в купа с тел или вилица и се изсипват върху салатата. Обърква се и се изчаква 15-20 минути преди сервиране.
















....Извинявам се, че не съм писала дълго време. Имам си грижи, майка ми е болна ...

Търсене в този блог