четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Намесник

 Това е тутманик с мас. Може да използвате и масло, но ще изгубите автентичният му вкус.
 Замесвате тесто от 350 мл. вода, половин кубче мая, чаена лъжица сол и захар, около половин килограм брашно за меко и еластично тесто.
 Тестото се разточва с дебелина около 1,5 см.. Намазва се с тънък слой мас, и се сгъва на плик. Разточва се отново, намаслява се.  Разпределя се плънката от 200 грама натрошено сирене и се прегъва по същия начин. Прехвърля се в намаслена тава с краищата надолу. Нарязва се с остър нож на правоъгълници.
 Втасва. Преди печене се намазва отново с мас. Изпича се на 180 градуса в фурна с вентилатор или на 200 без вентилатор.
  Интересна форма се получи :) А и снимките са вечерни. Но това не пречеше да се изяде :))
Да ви е вкусно и диетично :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог