неделя, 28 февруари 2010 г.

За ряпата

 Все още се намира ряпа по магазините. Сега имаме последна възможност да се насладим на този уникален зеленчук. Салатата от ряпа е просто нещо, ама кво да правим човещинка, поне три пъти в седмицата и се наслаждаваме. Предпочитам вкуса на черната ряпа, но и червената не е зле. Бялата не я харесвам, безвкусна ми е.
 Та, вземате черна ряпа, обелвате я и настъргвате. Заливате я със студена вода и я оставате за 10 минути. Настъргвате моркови в количество колкото ряпата. За разкош настъргвате и една ябълка. Изцеждате ряпата и я добавяте към морковите и ябълката. Овкусявате салатата с оцет, олио и сол.
  Най добре върви с ракия и добра компания.
 Желая ви здраве и добро настроение. Честита Баба Марта!

8 коментара:

  1. Мерси!

    Весела баба Марта и на теб, а такава салатка ни е любима, утре празнично ще спретна, отдавна не съ мправила!

    Поздрави и прегръдка, Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. Честита и на вас, Кате :)
    Здрави, румени и засмени :)
    Обичам ряпа, ала изключително рядко ми се случва да си направя салатка, тъй като симпатията към този зеленчук у нас не е споделена. Та, да не се отплесвам, защо се залива и престоява ряпата 10 минути?
    Много мартенски усмихнати дни: Ина

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Ина! Ряпата така става много по приятна на вкус, облагородява се не е толкова люта и миризлива :) :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти :)
    И още нещо - можеш ли да оправиш бутона на TopBlog?
    Лека и спокойна вечер

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, докарала си я като мартеничка :)
    Да сте бели и червени, румени засмени :))
    И аз мисля, че без ябълка и ракия няма да е добре :))

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог

какво беше