сряда, 24 февруари 2010 г.

Соева чорба

 Пакета със соя отдавна стоеше в кошницата със семена и варива. Бях го взела за покълване, но вкуса на кълновете не ми допадна. Предпочитам кълновете от ленено семе и слънчоглед, по бързо и по лесно стават. Затова реших да сваря соевите зърна. Накиснах ги за една нощ във вода. На сутринта ги сварих в тенджерата под налягане за един час. Соята не е като боба не се разварява, семето стои цяло и даже човек може да си помисли, че не е сварено, но не е така. Чесно казано като я сварих, си помислих, че нищо няма да стане. Задуших в мазнина лук и морков, добавих лъжица червен пипер, разбърках и добавих към врящата супа. Добавих една чаша вино, чубрица и сол. Супата стана чудесна. Вкусна е и топла, и студена. Може да се променят подправките и начина на приготвяне, но накисването от вечерта е задължително, защото по трудно се сварява от боба. Или поне на мен така ми се стори. Ама е музикално хапче, също като него. Така че, внимателно с музиката и песните.

4 коментара:

  1. :)))
    Кате, много полезно, а и сигурно много вкусно предложение :)
    Ще го включа в менюто
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ще се радвам, да го включиш и доразвиеш като рецепти. Слънчев и усмихнат ден :)

    ОтговорИзтриване
  3. Нова супичка :))
    И вкусна, и полезна, и музикална - 3 в 1 :))
    Поздрави, Кате!

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог

какво беше