Бисквитите се оказаха доста вкусни и ароматни, направих ги, за да има с какво малкия да закусва следобед. Замесват се от 50грама масло,2 яйца, кафена чаша захар, кафена чаша кисело мляко, настърганата кора на един лимон, сока на половин, ванилия, и около 400 грама брашно с един бакпулвер. От тестото се оформя кора около половин сантиметър изрязват се бисквитите и се изпичат на умерена фурна, Още топли ги намазах със каша от сок от останалата половинка на лимона и пудра захар. Стават две тави. Тези са по белите, другата тава ги попрепекох, но те първо се изядоха. :)
Добре дошли в моя кокошарник. В него се разхожда една кокошка Катя. В истинският ми кокошарник е пълно с петли. В момента са трима – таткото и двете петлета. Затова реших да си основа виртуален кокошарник. Моля, заповядайте, разгледайте, но се пазете от кокошинките, че те кокошинките не на една кокошка са изяли главата. Въпреки това, надявам се, че тук ще ви хареса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Търсене в този блог
тук съм
какво беше
-
▼
2010
(74)
-
▼
февруари
(20)
- За ряпата
- Питка със сирене
- Ашуре "Екзотика"
- Соева чорба
- Писмо до петела
- Бисквити тип "обикновени" с лимон
- Жадната монахиня
- Скрито под лозата 2
- Картофи с гъби на микровълнова фурна
- Вкусна гъбена чорбица
- Бухтички със сирене
- Орехови трюфели със стафиди
- Торта Милена
- Честит рожден ден
- Боб на фурна с маслини и чесън
- Соленки с масло
- Ореховки Жужу
- Тодорови пити
- Яхния от леща "Френски рай"
- Коктейл Рени
-
▼
февруари
(20)
Екстра са! :)
ОтговорИзтриванеИ аз ще ги направя (да не остана по-назад :)))
Мерси, Кетенце :)
П.П. Ох, аз се заплесвам с пералнята, а ти с фурната :)))
Аз си се заплесвам с всичко напоследък. Така ще е, като по цяла нощ гуляем с бебето. :) :)
ОтговорИзтриванемного подканващи! тъкмо за чайче късно следобяд...
ОтговорИзтриванеще ги опитам
Радвам се :)
ОтговорИзтриванеИ у нас щяха да се изядат по-препечените:))
ОтговорИзтриванеПоздрави, Кате!
Кате, много ми допадна тази рецептичка, иска ми се да я изпробвам в скоро време...:)Поздрави!!!
ОтговорИзтриванеДани, Теменужка благодаря ви! Поздрави и не забравяйте да се усмихвате!
ОтговорИзтриванетоку-що си я записах и още утре ще ги пробвам, но на хартия ли да ги пека или на намазана с масло тава?
ОтговорИзтриванеАз ги пекох на "намазана" с хартия, защото ме мързи да мия. Но става и на намаслена тава.
ОтговорИзтриванеКатя,
ОтговорИзтриванеобичам такъв тип бисквитки,
и по-препечени - хрупкави.
Хапвайте си ги с наслада,
усмихнат ден, Диана
Благодаря Диана :)
ОтговорИзтриване