За тази музикална, ароматна манджа ви е нужно да имате сварен боб, маслини, чаша доматено пюре, резен бекон по желание, глава лук, малко риган, босилек и кимион, също така смачкан и нарязан чесън, глава лук. В малко олио се запържва бекона с нарязаната глава лук, добавя се лъжичка червен пипер и се маха от огъня. В подходящ съд за печене се смесват всички продукти без чесъна. Долива се вода или бульон от варенето на боба. Пече се на силна фурна. При достигане на желаната гъстота се изважда, добавя се чесън, разбърква се и се сервира.
Да ви е сладко, и внимавайте с музиката и песните :) :)
Добре дошли в моя кокошарник. В него се разхожда една кокошка Катя. В истинският ми кокошарник е пълно с петли. В момента са трима – таткото и двете петлета. Затова реших да си основа виртуален кокошарник. Моля, заповядайте, разгледайте, но се пазете от кокошинките, че те кокошинките не на една кокошка са изяли главата. Въпреки това, надявам се, че тук ще ви хареса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Търсене в този блог
тук съм
какво беше
-
▼
2010
(74)
-
▼
февруари
(20)
- За ряпата
- Питка със сирене
- Ашуре "Екзотика"
- Соева чорба
- Писмо до петела
- Бисквити тип "обикновени" с лимон
- Жадната монахиня
- Скрито под лозата 2
- Картофи с гъби на микровълнова фурна
- Вкусна гъбена чорбица
- Бухтички със сирене
- Орехови трюфели със стафиди
- Торта Милена
- Честит рожден ден
- Боб на фурна с маслини и чесън
- Соленки с масло
- Ореховки Жужу
- Тодорови пити
- Яхния от леща "Френски рай"
- Коктейл Рени
-
▼
февруари
(20)
Страхотен боб, Кате, на всяка цена ще го опитам :) За музиката и песните няма да говорим/между нас ще си остане/ !
ОтговорИзтриванеХехе, то и без боб, двата ми мъже ароматизират :)))
ОтговорИзтриванеПреди 2 седмици търсех рецепта за бобец, ама малко по-така... що я не пусна тогава?! Ще я имам предвид следващият път, когато сложа гърнето :)
Усмивки и музика :)))
Обичам боб на фурна,
ОтговорИзтриванено с маслини не съм правила.
Благодаря за тази идея,
хубава вечер, Диана
Срам, не двата, двамата!!!
ОтговорИзтриванеЛека нощ, "музикална" феьо :)))
първо го вариш и след това във фурната, нали?
ОтговорИзтриванемного добре изглежда!
Усмивки на всички и успешен ден! Rayna боба е сварен. Важно е музика да има и добро настроение! Поздрави от Музикалната фея :)))
ОтговорИзтриванеБез джоджен? Че какъв боб е това тогава? Губят се високите честоти и така като цяло ефекта е глухо бобкане на барабани и бучене от двата лук тромбона.
ОтговорИзтриванеАко се слага джоджен, трябва да се махне босилека. Иначе ще се сбъркат честотите и ще се смесят в не добра комбинация :))
Изтриване