сряда, 3 февруари 2010 г.

Боб на фурна с маслини и чесън

 За тази музикална, ароматна манджа ви е нужно да имате сварен боб, маслини, чаша доматено пюре, резен бекон по желание, глава лук, малко риган, босилек и кимион, също така смачкан и нарязан чесън, глава лук. В малко олио се запържва бекона с нарязаната глава лук, добавя се лъжичка червен пипер и се маха от огъня. В подходящ съд за печене се смесват всички продукти без чесъна. Долива се вода или бульон от варенето на боба. Пече се на силна фурна. При достигане на желаната гъстота се изважда, добавя се чесън, разбърква се и се сервира.
 Да ви е сладко, и внимавайте с музиката и песните :) :)

8 коментара:

  1. Страхотен боб, Кате, на всяка цена ще го опитам :) За музиката и песните няма да говорим/между нас ще си остане/ !

    ОтговорИзтриване
  2. Хехе, то и без боб, двата ми мъже ароматизират :)))
    Преди 2 седмици търсех рецепта за бобец, ама малко по-така... що я не пусна тогава?! Ще я имам предвид следващият път, когато сложа гърнето :)
    Усмивки и музика :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам боб на фурна,
    но с маслини не съм правила.
    Благодаря за тази идея,
    хубава вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Срам, не двата, двамата!!!
    Лека нощ, "музикална" феьо :)))

    ОтговорИзтриване
  5. първо го вариш и след това във фурната, нали?
    много добре изглежда!

    ОтговорИзтриване
  6. Усмивки на всички и успешен ден! Rayna боба е сварен. Важно е музика да има и добро настроение! Поздрави от Музикалната фея :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Без джоджен? Че какъв боб е това тогава? Губят се високите честоти и така като цяло ефекта е глухо бобкане на барабани и бучене от двата лук тромбона.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако се слага джоджен, трябва да се махне босилека. Иначе ще се сбъркат честотите и ще се смесят в не добра комбинация :))

      Изтриване

Търсене в този блог

какво беше