понеделник, 16 ноември 2009 г.

Чеснови питки със салам

По принцип тези питки се правят със сварени пилешки гърди, но какво да се прави криза е. В тази сиромашка зима саламът е неоценима дар.
 За тези питки е необходимо обикновено хлебно тесто, замесено от вас или купено от магазина. За мързеливите и стиснатите като мен замесено в машината за хляб.
 Тестото се оформя на малки топчета, които се нареждат в намаслена или покрита с хартия тава, и там се сплескват. Сосът се приготвя от 2 лъжици доматено пюре или лютеница, 3 лъжици вода, 1 или 2 лъжици олио. Всичко това се разбива много добре. Добавят се 3 слидки счукан чесън, 1 кафяна лъжичка риган, 1 кафяна лъжичка босилек. Обърква се. С този сос се мажат отгоре питките. Отгоре се нарежда саламът, може да е нарязан на кубчета или на кръгчета. След това се добавя кашкавал. Питките втасват и се изпичат.
 Саламът може да е Хамбурски или Камчия. Ако сосът не стигне може да се забърка нов, но в същото съотношение. Аз ги пекох на 200 градуса на фурна без вентилатор.
 Питките са много ароматни и леко пикантни, не са типичните чеснови питки, но мисля че в това им е чарът.

2 коментара:

  1. от Лили: На това му се вика - ЯКИ ПИТКИ !Браво!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря. Радвам се, че са ти харесали.

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог