петък, 4 декември 2009 г.

Неделен гювеч

 Неделният обяд е времето, което прекарваме наслаждавайки се на хубавата храна, готин филм и сладки приказки. Тогава готвя нещо отнемащо повече време. И от време на време спретвам по един гювеч.
 Хубавото на ястието приготвено в глинен съд е, че слагаш всички продукти, затваряш, печеш и ядеш. Обикновено се включват месо и зеленчуци. Въпросният също не е изключение.
 Зеленчуците и месото е добре да са нарязани на едро, да не се използват много подправки и излишни течности. Този има свинско месо, картофи, моркови, лук, карфиол, малко сол и олио, чубрица и щипка кимион. Вода не добавям. Върху гювеча слагам фолио и капак.



 А още по-хубавото на тази манджа е, че от технологичното време за готвене, много малка част е приготвянето, а по голяма печенето. В случая три часа на умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог