четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Сочен тиквен сладкиш



 Ако ви е останала малко тиква в хладилника и почти нищо друго, може да се отсрамите с него.
 Нужно е само - 300 грама настъргана тиква, една опаковка майонеза "Краси", чаша захар, две чаши брашно, чаена лъжичка канела и чаена лъжичка сода угасена с лъжица оцет . От посочените продукти забърквате гъсто кексово тесто. Изпичате го на 180 градуса до покафеняване. Върху горещия сладкиш разтопявате лъжица масло или маргарин и една лъжица мед. Поръсвате със смлени орехи.

 Да ви е сладко!
До кудкудякане :))

11 коментара:

  1. Ха, появи се Катюшата :))
    Първо, хайде пак ЧИМ :)
    Второ, трепач е сладкишчето, тиквето отстрани тоже!
    И трето - кудкудякай по-често и на нас, де :)

    Хубав празник :)

    ОтговорИзтриване
  2. И аз се радвам да "видя" Катя,
    и честит имен ден!
    Много ми допада този сладкиш, страхотна идея е...
    Сърдечни поздрави и благопожелания, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник, Кате!
    Да си жива и здрава и много , много щастлива!
    Страхотно лесен и вкусен сладкиш в стил Катя!
    Много ми хареса!
    Поздрави и хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате, никакъв набухвател ли няма?
    Много сочен изглежда, чакам пратка с тиква, как ще си направя..... ти да знаеш :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви мили дами! Пепчо с набухвател е, поправих я :))

    ОтговорИзтриване
  6. Кате, Честит Празник и по-често появяване :)
    Чудесно предложение!
    Сърдечни поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасен сладкиш! И честит празник!

    ОтговорИзтриване
  8. Катеринкееее,къде се губиш!
    Да си много здрава ти пожелавам послучай празника(на патерица)
    Сладкишчето е супер!

    ОтговорИзтриване
  9. Радвам се, че ви харесва! Благодаря за пожеланията!

    ОтговорИзтриване
  10. И аз Кате ти пожелавам същото на патерица :))))

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог