понеделник, 18 юни 2012 г.

Пиле с тиквички, гъби и къри в млечен сос

Ако са ви останали гриловани тиквички и една пилешка пържола на скара, може да ги използвате за това ястие, ако нямате в момента ще са ви необходими:
500 грама тиквички запечени на скара или тиган
1 пилешка пържола от бутче около 300 грама запечена по същия начин
300 грама гъби печурки
2 супени лъжици с връх масло
1 чаена лъжичка къри
1 чаена чаша кисело мляко
 В тиган запържвате гъбите и маслото до златисто, добавяте нарязаното на парченца пилешко и тиквичките. Посолявате. Добавяте кърито, разбърквате няколко пъти и изсипвате млякото. Ястието трябва да ври до изпаряване на течностите.
Въпреки маслото и млякото е доста леко, с тези продукти могат да се нахранят двама много гладни или трима души. Аз бях предвидила за три порции но се оказа недостатъчно :))
Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Кате, чудесно предложение по мой вкус :)
    Ще го опитам на всяка цена!
    Спокойно лято!

    ОтговорИзтриване
  2. Точно по твой вкус, Дани! Слънчево и усмихнато и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, и по мой вкус е. :) Гледам, гледам и само жадно преглъщам:)
    Комбинацията ми харесва:) Пробвала съм месо с тиквички и е чудесно:)

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог