сряда, 27 юни 2012 г.

Разядка с тиквички

 Сега е сезонът на тиквичките. Слагам ги навсякъде в ориза, в яхния, запечени пържени...
 За тази разядка са необходими:
0,500 кг. тиквички
1 супена лъжица сол
3 супени лъжици оцет
6 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка мед (не го пропущайте)
3 склидки чесън
малко копър
 Тиквичките се настъргват. Слагат се в подходяща тенджера с три лъжици от олиото и солта да се задушат докато изври отделената течност и останат на мазнина. Добавят се останалите три лъжици олио, оцета, мед и чесън и след 5 минути се махат от котлона. Прибавя се наситнения копър.
 Сервират се добре охладени за няколко часа в хладилника.
 Да ви е сладко!

8 коментара:

  1. Открадвам си идеята на часа!Тъкмо в хладилника ми се мъдрят 3 броя тиквички домашно производство,ама не мое де.

    ОтговорИзтриване
  2. Ще се радвам, да ви харесат!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, сигурна съм, че ще ми е сладко!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Супер рецепта! Още едно доказателство, че тиквичките са често подценявани, а стават толкова апетитни!

    ОтговорИзтриване
  5. Много интересна идея! Поздравления! :)

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог