петък, 30 август 2013 г.

Свинско с патладжан и мащерка.

Всичко започна от едни люти чушки. Толкова отдавна не бях хапвала, че за мой срам на втората
започвах да хълцам като пиянде :)  Заради тези чушки ми се наложи да сготвя подходящо ястие :))  Месо и патладжани са любимата ми комбинация. А патладжаните "обичат" мазнина, освен това, лютото не е толкова люто с мазничко ястие :)))
 Един глинен гювеч ми свърши страхотна работа, но може да ползвате друг съд с капак или фолио. Половин килограм свинска плешка се реже на парчета, Два големи патладжана, два домата и две пиперки заедно с глава лук се нарязват на едро. Патладжанът трябва да се отцеди с малко сол. Всичко това го обърквате в гювеча с чаена лъжица сол, мащерка и червен пипер. Добавя се половин чаена чаша олио. Захлюпваме и печем в силна фурна до готовност на месото.

2 коментара:

Търсене в този блог