сряда, 3 март 2010 г.

Принцесата

 Днес беше празник и на обяд валяха пържоли, а за вечеря решихме да се довършим с един огромен сандвич. За принцеса говоря, ама голяма тази принцеса бе....
 Нужно е тесто обикновено, хлебно. И кайма е нужна, аз заделих от кюфтетата. Хубаво е да има и кашкавал.
 Тестото се разстила в тава и върху него  каймата.

 След като втаса се пече на умерена фурна, до зачервяване. Малко преди да е готова се настъргва кашкавал отгоре.
 Чудесно мезе за биричка. Наздраве и честит празник!

5 коментара:

  1. Наздраве!
    Тази принцеса малко на италианка ми прилича :))),
    Със сигурност е вкусно, а за децата още повече :)
    Спокойна бирена празнична вечер, Кате :)

    ОтговорИзтриване
  2. Хубав празник е бил :)
    В Бургас продават като печен сандвич: филия с кайма и се казва "Странджанка"!!!
    Хубава вечер,Кате :))

    ОтговорИзтриване
  3. Не бе, Инче, с италианско потекло е само :) С толкова богата плънка от кайма Катето я е преобразила в нашенска принцеса:)
    Наздраве, Кате!
    Дани, първата ми среща с принцесата с кайма беше в Бургас, под името "странджанка" :) (на село такива екстри нямаше)
    Отивайки година по-късно в Ямбол да учи се налагаше да показвам в павилиона за закуски каква е тая "странджанка" дето я искам :)

    ОтговорИзтриване
  4. хе-хе,
    правили сме почти едно и също нещо.
    Тъкмо си мислех, че принцесата е българския вариант на пицата и като се замислям може да са свързани, защото пица Маргарита е посветена на кралица - може би е променена така, защото навремето е нямало моцарела в БГ.
    Лек ден

    ОтговорИзтриване
  5. тогява да я наречем Принцеса-Италианка :) :)

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог