Напоследък, започнах да се пристрастявам към простата храна. Тази, която е без много подправки, на която приготвянето не отнема много време, но е вкусна и питателна. Започнах да се обръщам към по старите рецепти, с обикновенни продукти и без много излишества.
Затова, често прескачам при Райна, в нейната италианска кухня. От там взех и тестото за тези "езици". Първо направих пица. След това започнах да експериментирам с него. Тестото е меко и еластично, добре се моделира. Рецептата е за пица Маргарита.
Тестото: 500 грама брашно,1 лъжица зехтин (олио), 2,5 грама мая, 250 мл. хладка вода, 1 чаена лъжичка сол. Измесих го в машината за хляб, става и на ръка. С намаслени ръце оформих върху плота тънка кора, натроших едно "редче" сирене.Навих на руло. Сплесках. Разрязах на две. Оставих ги да втасат за 15 минути и изпекох на нагорещен сач. Може и на тиган. Внимавайте да не си изгорите езика :)
Затова, често прескачам при Райна, в нейната италианска кухня. От там взех и тестото за тези "езици". Първо направих пица. След това започнах да експериментирам с него. Тестото е меко и еластично, добре се моделира. Рецептата е за пица Маргарита.
Очаквах да видя други езици, Кате :)
ОтговорИзтриванеИли най-малкото "Свекървин език", което си е патладжани в доматен сос.
Бях обаче приятно изненадада от тези вкусни питки със сирене.
Чудесна идея!
А питки със сирене обожаваме, разбира се :)... ..
Радвам се, че хареса идеята Пепчо :) :)
ОтговорИзтриванеИ аз като Пепи, очаквах някакъв език :-D Много ми допада идеята, Катя :) А тестото го пробвах на пици и наистина е много добро.
ОтговорИзтриванеЧестита нова визия на блога ти!
Сърдечен поздрав с пожелание за хубава вечер :-)
Е, Кате, като се казва "добре дошла в клуба" :)))
ОтговорИзтриванеАз от много отдавна гледам забърквам бързи работи, макар че от време на време ги глезя моите вкъщи.
Харесват ми тези "италиански" езици. Френски кога ще има? :)))
Слънчев ден, мила :)
Тони тестото наистина е много добро :)Ина в клуба "на бързо" членувам от 10 години :) :)Истината е че преди ползвах повече подправки, но сега сякаш предпочитам натуралният вкус на храната. За френските ли... Подсети ме за едни еротични питки, хм... с интересна форма която се появява когато се отхапят :):):)
ОтговорИзтриванеХе-хе,
ОтговорИзтриванеФедора и Катя! този разговор е подтвърждение за многостранноста на удоволствията! :-)
Лек ден и на двете!
Аз също очаквах други езици!
ОтговорИзтриванеТези са от българската национална кухня. Майка ми прави такива, само, че прегънати като банички. Много са вкусни.Поздравявам те за оригиналната идея за формата и наименованието! Страхотни са!
Фантастично!Катя,благодаря за рецептата!Много вкусни изглеждат, а са и здравословни, след като не се пържат.Поздрави!
ОтговорИзтриванеСъс сигурност са много вкусни!У дома също предпочитаме храна,която е приготвена с малко подправки и става вързо/второто е на първо място/.Това е гаранция ,че "Езици" ще се хаесат у дома.Хубава и спокойна вечер!
ОтговорИзтриванеРайна, Русанка, Теменужка, Нанита Радвам се че са ви харесали моите езици :) :) Обикновено ги сгъвам като плик, но ми се събира само една питка най много две. Затова се принудих да ги направя такива, за да станат по бързо. Пък те тесни и продълговати като езици :) :) :) Лека и спокойна :)
ОтговорИзтриванеça parait délicieux, j'aime beaucoup
ОтговорИзтриванеbonne soirée
Merci :))
ОтговорИзтриванеОригинална хрумка!:-)
ОтговорИзтриванеПоздравления и усмихнат ден!
Ще ги опитам следващия път като правя пица - винаги остава едно малко парче тесто, от което досега правих "калцоне" - сигурно ще са хубави и с яйца и сирене. Давай още идеи!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Краси. Райна предполагм че и с друга плънка ще станат. Тестото е много добро, благодаря за рецептата! Слънчев и усмихнат ден ви желая:):)
ОтговорИзтриване