Рецептата е адаптирана от тук. Препоръчвам да разгледате този блог, има доста интересни и разнообразни рецепти.
Досега не съм попадала на толкова лесна и добре описана рецепта за Крембо. Възползвах се от рецептата за крема. За основа използвах кръгли бисквити с масло на "Победа".
Честно казано, малко ме беше страх да я започна, защото съм имала няколко провала с крема. На няколко пъти се връщах, четох я, мина може би месец преди да се реша. Всъщност, сега като го направих, мога да кажа че кремът е лесен, а преди съм бъркала заради неточни и не добре обяснени рецепти.
Първото което направих е да разтворя едно пакетче желатин от 10 грама в 3-4 лъжици вода. Освен това за крема са нужни 5 белтъка и чаена чаша захар. Белтъците със захарта се разбиват на сняг, на водна баня. Желатинът се слага за 2-3 минути на размразяване в микровълновата фурна или по друг начин леко се загрява, за да може да се втечни. Излива се при белтъците при работещ миксер. Добавят се две ванилии аз сложих и настъргана кора от лимон.
Така приготвеният крем, се слага в хладилника да се втвърди. Както пише авторката на блога, тук е тънкият момент. Кремът трябва да е толкова твърд, че да може да не се разтича по бисквитите, но да е достатъчно мек, за да може да се моделира със шприц. Аз пробвах с лъжица.
Готовият крем се шприцва върху бисквитите.
Бисквитите с крема отново се слагат в хладилника. През това време се разтапя шоколад. Тук отново използвах микровълновата. За да се облеят всички бисквити е нужно да имате повече от един шоколад. Но понеже аз разполагах с един, част от тях са потопени изцяло в шоколад а другата са нашарени. Хубавото на рецептата е, че при наличие на малки помощници, не остават начупени бисквити, и следи по съдовете от крема и шоколада. Всичко беше старателно обрано с пръстчета и следите унищожени.
Досега не съм попадала на толкова лесна и добре описана рецепта за Крембо. Възползвах се от рецептата за крема. За основа използвах кръгли бисквити с масло на "Победа".
Честно казано, малко ме беше страх да я започна, защото съм имала няколко провала с крема. На няколко пъти се връщах, четох я, мина може би месец преди да се реша. Всъщност, сега като го направих, мога да кажа че кремът е лесен, а преди съм бъркала заради неточни и не добре обяснени рецепти.
Първото което направих е да разтворя едно пакетче желатин от 10 грама в 3-4 лъжици вода. Освен това за крема са нужни 5 белтъка и чаена чаша захар. Белтъците със захарта се разбиват на сняг, на водна баня. Желатинът се слага за 2-3 минути на размразяване в микровълновата фурна или по друг начин леко се загрява, за да може да се втечни. Излива се при белтъците при работещ миксер. Добавят се две ванилии аз сложих и настъргана кора от лимон.
Така приготвеният крем, се слага в хладилника да се втвърди. Както пише авторката на блога, тук е тънкият момент. Кремът трябва да е толкова твърд, че да може да не се разтича по бисквитите, но да е достатъчно мек, за да може да се моделира със шприц. Аз пробвах с лъжица.
Готовият крем се шприцва върху бисквитите.
Бисквитите с крема отново се слагат в хладилника. През това време се разтапя шоколад. Тук отново използвах микровълновата. За да се облеят всички бисквити е нужно да имате повече от един шоколад. Но понеже аз разполагах с един, част от тях са потопени изцяло в шоколад а другата са нашарени. Хубавото на рецептата е, че при наличие на малки помощници, не остават начупени бисквити, и следи по съдовете от крема и шоколада. Всичко беше старателно обрано с пръстчета и следите унищожени.
Браво, Кате! Чудесно си се справила.
ОтговорИзтриванеИ аз няколко пъти се наслаждавах на снимките на тези сладки в посочения блог, но ми се стори, че този момент с улучването няма да го уцеля :)))
Мислех и върху това, какво ще стане, ако вместо белтъци, се използва сметана...
Голяма наслада сте си устроили вкъщи :)))
Спокойна и усмихната вечер :)
Катя,
ОтговорИзтриванеЧудесни са -
много примамливи са се получили. Това, че са вкусни съм сигурна, защото съм правила подобни мъфини /Hi - Hat Cupcakes/.
Хубава и усмихната вечер, Диана
Прекрасни са станали, Кате :)
ОтговорИзтриванеИ е хубаво, че имаш такива помощници!
А, че си уцелила момента- две мнения по въпроса няма!
Слънчеви празници!
Тези сладки са склонни да въздействат на човек на ментално ниво. Диана ще потърся мъфините в твоя блог. Желая ви слънчеви, усмихнати и вкусни почивни дни!
ОтговорИзтриванеa как ги опази целите?
ОтговорИзтриванеидеални са, на какво се държат всъщност? на желатина само? и после в хладилника ли се държат?
Да, само на желатина. После в хладилника. Направи ги Райна, няма да съжаляваш. Кремът напомня на онзи, дето го правиха по панаирите, само че малко по твърд.
ОтговорИзтриванеКатя, тези апетитни бисквитки непременно ще ги пробвам, чудесни са.
ОтговорИзтриванеА и наистина е хубаво да имаш такива помощници:D
Заповядай при мен да си получиш една награда:)
Весел и слънчев ден ти желая:):):)
Колко хубави са станали тези сладки.
ОтговорИзтриванеПоздравления имаш от мен.
Добре че си имаш и помощници, че при мене липсват.
Приятен ден ти желая
Благодаря за положителните коментари. Надявам се като пробвате да ви харесат :);)
ОтговорИзтриванеКрембото е стнала страхотно. Сигурно е много забавно в кухнята с малки помощници, с нетърпение очаквам моят малчуган да стане достатъчно голям, за да можем заедно да се пудрим с брашното.
ОтговорИзтриванепоздрави и усмихната седмица!
Даниела, много ме зарадва,че ги одобряваш :):) Доколкото разбирам, твоят малчуган съвсем скоро, ще ти "помага" :))) Слънчеви и усмихнати пролетни дни!
ОтговорИзтриване