Вчера, майка ми имаше рожден ден. У дома традицията е, дори далече от близките, да празнуваме заедно от разстояние. Тя носи морското име Марина, а рожденият и ден съвпада с деня на морето. Решихме вечерята да е тематична.
За мен, рибата която мирише най-много на море е скумрията. Всички у дома я харесваме, постоянно ровя в блоговете за рецепти с риба, които са подходящи за скумрия. Тук искам да представя няколко рецепти с линкове към тях, които съм пробвала и една, която мисля да направя следващия път.
В блога на Пепеляшка е представена : "Ароматна скумрия на скара " Освен рецептата има и много добри съвети.
Една елегантна, нежна и ароматна тилапия, намерих в блога на Краси: "Тилапия с майонеза и ядки". Направих я със скумрия, стана невероятно вкусна.
"Хоки с орехи и сусам" на Ина мисля да е следващата.
Да се върнем на вечерята. Често се доверявам на рецептите в един блог, който досега никога не ме е подвел. И този път не е изключение. Това е една рецепта с риба и зеленчуци, която аз съм приготвяла преди в микровълновата, защото съм си мислила, че не става в гювеч. Но, човек се учи докато е жив. Въпреки, че съм я правила и този път научих много нови неща за приготвянето на "Скумрия Ропотамо" от Пепчо. Понеже моят гювеч е овален наредих маринованата в оцет риба най отгоре върху зеленчуците и я запекох накрая.
В зеленчуците добавих маслини повлияна от "Риба във фолио" на Русанка и вместо дафинов лист сложих няколко стръкчета розмарин.
Това са рецепти за задоволяване на рибения глад, от който се оказа страдат много хора :) :)
За мен, рибата която мирише най-много на море е скумрията. Всички у дома я харесваме, постоянно ровя в блоговете за рецепти с риба, които са подходящи за скумрия. Тук искам да представя няколко рецепти с линкове към тях, които съм пробвала и една, която мисля да направя следващия път.
В блога на Пепеляшка е представена : "Ароматна скумрия на скара " Освен рецептата има и много добри съвети.
Една елегантна, нежна и ароматна тилапия, намерих в блога на Краси: "Тилапия с майонеза и ядки". Направих я със скумрия, стана невероятно вкусна.
"Хоки с орехи и сусам" на Ина мисля да е следващата.
Да се върнем на вечерята. Често се доверявам на рецептите в един блог, който досега никога не ме е подвел. И този път не е изключение. Това е една рецепта с риба и зеленчуци, която аз съм приготвяла преди в микровълновата, защото съм си мислила, че не става в гювеч. Но, човек се учи докато е жив. Въпреки, че съм я правила и този път научих много нови неща за приготвянето на "Скумрия Ропотамо" от Пепчо. Понеже моят гювеч е овален наредих маринованата в оцет риба най отгоре върху зеленчуците и я запекох накрая.
В зеленчуците добавих маслини повлияна от "Риба във фолио" на Русанка и вместо дафинов лист сложих няколко стръкчета розмарин.
Това са рецепти за задоволяване на рибения глад, от който се оказа страдат много хора :) :)
Кате,
ОтговорИзтриванеда е жива и здрава майка ти
и да ви се радва дълги години!
А предложението е прекрасно и
ще го опитам!
Поздрави и усмивки!
Благодаря, Дани! Весели и вкусни празници!
ОтговорИзтриванеКате, изглежда много апетитно тази скумрия. Отдавна не съм приготвяла такава риба, май ще трябва да се "редактирам". Напоследък готвя все едни бързи и гледам да не влизам в блоговете ви, че ще се изкуша пак да се развъртя покрай печката :)))
ОтговорИзтриванеСлънчеви празнични дни!
Няма да съжаляваш, заслужава си. Хубави празнични дни!
ОтговорИзтриванеДа е жива и здрава майка ти, Кате и много, много години още да се радвате една на друга.
ОтговорИзтриванеПоздрави и на теб за чудесното представяне на рибното меню, много ми харесва :)))
Благодаря Пепчо! :)
ОтговорИзтриване