понеделник, 17 май 2010 г.

Баница

 Баница се прави с много и с малко, с мляко, без мляко, с яйца, без. Има много рецепти за баница, но в моя блог няма. Затова днес, ще я изтипосам тук.
  Пригответе си един пакет кори от 400 грама, около 200 грама сирене, кофичка кисело мляко, 2-3 лъжици брашно, чаена лъжица сода, три яйца и олио.
  Първо си включете фурната, да нагрява. След това в купа счупете яйцата, сложете две три лъжици брашно и разбъркайте. Добавете киселото мляко с угасената сода в него и осем лъжици олио. Разбъркайте, това ще е е заливката на баницата.



Разделете корите визуално на две. В намаслена тава наложете първата половина от корите така:
 Натрошете сиренето и разпределето равномерно половината от заливката. След това наложете останалите кори по същия начин, разстелете заливката.


Нарежете баницата на парчета и изпечете в умерена фурна. Това ми е лесната баница, по трудната някой друг път.

12 коментара:

  1. Катя, благодаря за рецептата, непременно ще я изпробвам :) Хареса ми идеята така да намачкам корите, вместо да си играя всеки път да ги разделям, растилам и наръсвам. Мисля, че така ще става по-бързо :)

    П.С. Така разчупена прилича на тутманик :)

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че ти харесва :) и по бързо става. Усмихнат ден :)

    ОтговорИзтриване
  3. Катенце,
    много хубава баница си опекла. Щом това е лесната, представям си как ли изглежда по-трудния начин...
    Поздрав и усмихната нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Кате, много ми харесва намачканата баница, виждала съм преди години но така и не пробвах. Така обаче изглежда пухкава разчупена и предполагам събира и повечко плънка, което предвещава по-добър вкус :))
    Много апетитно изглежда!
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря Пепчо! Усмихната седмица и на теб :)

    ОтговорИзтриване
  6. Много ми хареса идеята за намачкана баница! Изглежда по-пухкава и много лесна! Благодаря ти за споделената рецепта! Ще я опитам!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. И аз благодаря Русанка! Лека и спокойна вечер:)

    ОтговорИзтриване
  8. Поздравления, Кате :))
    Много пухкава и наистина бързо става!
    Поздрави и усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. И аз така я правя, но миксирам сиренето,яйцата, олиото и редувам кора, лъжица плънка...

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря Дани! Емо, не съм я правила така, но това е добра идея, ще се възползвам :) Спорна и усмихната седмица ви желая!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7 юни 2013 г., 21:37

    Hі i am kavіn, its mу fiгst tіme to сommenting аnywhere, whеn
    і гead thіs pаragraph i thοught
    і сοuld also make commеnt due to this brilliant post.



    my wеb pаge :: cash for unwanted cars

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог