сряда, 19 май 2010 г.

Патладжанена салата

 Как се прави салата от патладжани? Ето така....
  Вземете два патладжана и ги изпечете във фурната или разполовени  в мукровълновата за 15 минути.Обелете ги и ги посолете.
 Нарежете по два стръка лук и чесън, три четири печени пиперки, два три домата, по няколко стръка магданоз и копър. Количествата са по желание.

 Намачкайте патладжаните, аз ги сложих в резачката с малко олио и клонче магданоз. Може и да се нарежат на кубчета, но тогава става друга салата, също много вкусна.
 Патладжаните и зеленчуците се смесват и овкусяват. Салатата трябва да престои половин един час в хладилника.  Много е подходяща за гарнитура на риба.
 А това не е питка, а малки хлебчета, също подходящи. Рибата я няма защото е на скарата :) :)

5 коментара:

  1. Кате,
    обичам такава салатка :))
    А и тези хлебчета...
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Дани! Хубава вечер и на теб:)

    ОтговорИзтриване
  3. Много здравословна и полезна салатка!
    Букет от витамини!Чудесна е!
    Поздрави и хубав ден, Кате!

    ОтговорИзтриване
  4. Ех, че вкусно Катя!
    Обичам такава салата, а и риба ...
    Чудесна вечеря,
    поздрав и много усмивки от мен, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Русанка, Диана, радвам се че ви харесва. Това ми е салатата от неделния обяд, най обичаното време у дома от всички :)

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог