Сега, не съм толкова лоша, нито съм маниячка. Но малкият разбойник ме предизвиква, от един месец водим война. Във повечето битки ме побеждава, но все още не е спечелил войната. Войната....със зеленчуците и месото..... Сега за битката със зеленчуците.
Откакто видях при Дани рецептата за крем карамел с тиква, разбрах, че мога да прокарам зеленчуците под една или друга форма в някой сладкиш. Сезонът на тиквите премина, затова остана борбата с тиквичките. Време е за битка! Като е гарга, ще е рошава, като е тиквичка ще е в торта!
Настъргах една средно голяма тиквичка.
Карамелизирах две супени лъжици захар.
Смесих захарта и тиквичката. Тук извадих скритата лимонка-два цвята бъз. Сложих я при тиквичката и захарта да "ароматоотделя", оставих ги на котлона докато се изпари водата от тиквичката. Извадих цветето и добавих половин литър мляко. Разтворих пакетче пудинг с два жълтъка и част от млякото. Сгъстих крема.
В тава с пръстен начупих два пакета бисквити.
Изсипах отгоре крема и изравних. За завършване на вкуса -две лъжици лимонов сок,кората на половин лимон, две лъжици с връх пудра захар, за любителите на сладкото четири. Всичко това се разбърква и се излива върху крема. Отгоре се гарнира с кокосови стърготини.
Добре да отлежи в хладилник няколко часа. Тортата има нежен и свеж, леко кисел вкус. Аромата на бъз, карамел и лимон чудесно де допълва с вкуса на тиквичката и бисквитите.
Малкият когато я хапваше потреперваше от кеф. И аз се кефих, спечелих още една битка,ще спечеля и войната :)
Откакто видях при Дани рецептата за крем карамел с тиква, разбрах, че мога да прокарам зеленчуците под една или друга форма в някой сладкиш. Сезонът на тиквите премина, затова остана борбата с тиквичките. Време е за битка! Като е гарга, ще е рошава, като е тиквичка ще е в торта!
Карамелизирах две супени лъжици захар.
Смесих захарта и тиквичката. Тук извадих скритата лимонка-два цвята бъз. Сложих я при тиквичката и захарта да "ароматоотделя", оставих ги на котлона докато се изпари водата от тиквичката. Извадих цветето и добавих половин литър мляко. Разтворих пакетче пудинг с два жълтъка и част от млякото. Сгъстих крема.
В тава с пръстен начупих два пакета бисквити.
Изсипах отгоре крема и изравних. За завършване на вкуса -две лъжици лимонов сок,кората на половин лимон, две лъжици с връх пудра захар, за любителите на сладкото четири. Всичко това се разбърква и се излива върху крема. Отгоре се гарнира с кокосови стърготини.
Добре да отлежи в хладилник няколко часа. Тортата има нежен и свеж, леко кисел вкус. Аромата на бъз, карамел и лимон чудесно де допълва с вкуса на тиквичката и бисквитите.
Малкият когато я хапваше потреперваше от кеф. И аз се кефих, спечелих още една битка,ще спечеля и войната :)
Кате, радвам се, че си спечелила битката :)
ОтговорИзтриванеМного добре ти е дошло на ум
и си сложила различни аромати за маскировка :))
Поздрави и ще продължиш да ни осведомяваш за успеха :)
Катя,
ОтговорИзтриванеза пръв път пиша в блогът ти, но веднага ме впечатли свежото и интересно представяне на рецептата. Аз също правих импровизации на крем брюле с тиква и се получи много добре, можеш да го пробваш малкия. Дори става като детско десертче, а не толкова като брюле.
Поздравявам те за спечелената битка и да бъдеш все така креативен военачалник :)
Поздрави, Дани
Благодаря ви Дани и Дани :) Най голямата битка засега е отбиването на малкия мъж, но за съжаление все още не съм я спечелила:) Ще се възползвам от идеята за крем брюле и нещо вътре:) Слънчев и усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеМного добре измислено, поздравления. Ние нямаме проблеми със зеленчуците, но на мама и се ядат разни такива работи и мисли да си направи. Пък ако остане за децата, ще хапнат и те :)
ОтговорИзтриванеИ майките трябва да си хапват :) Слънчево и усмихнато лято!
ОтговорИзтриване