За любителите на риба и морски продукти, този глад е много познат. При липса на риба за спешно реагиране във фризера и консервата е риба. Консервата, ако е от риба, пак си е риба и успява да ни залъже.
Отделно от това и Димитрана е виновна за всичко това с нейните изкушаващи и омайни предложения за малки хапчици, сандвичи и пици, каращи ме да преглъщам, като вълкът, който туко що е видял житената питка.
Моите хапчици-питчици не са много житени. Замесих тесто от 3/4 чаша кисело мляко с угасена чаена лъжичка сода, 1/4 олио, 2 жълтъка, щипка захар, кафяна лъжичка сол, 1 чаша пшенично брашно и 2 чаши царевично. Получава се много меко тесто.
За гарниране използвах разбитите на сняг 2 белтъка, объркани с отцедена консерва риба тон на парченца, щипка две босилек и нарязани листа от пресен лук.
От тестото с мокри ръце се късат малки парченца, които се оформят на питчици върху постлана с хартия за печене тава. Отгоре се гарнират с белтъчната смес. Изпичат се на силна фурна.
Добре се получиха, харесаха се. Но все пак, ще отида до магазинчето да наловя риба, за всеки случай :)
Отделно от това и Димитрана е виновна за всичко това с нейните изкушаващи и омайни предложения за малки хапчици, сандвичи и пици, каращи ме да преглъщам, като вълкът, който туко що е видял житената питка.
Моите хапчици-питчици не са много житени. Замесих тесто от 3/4 чаша кисело мляко с угасена чаена лъжичка сода, 1/4 олио, 2 жълтъка, щипка захар, кафяна лъжичка сол, 1 чаша пшенично брашно и 2 чаши царевично. Получава се много меко тесто.
За гарниране използвах разбитите на сняг 2 белтъка, объркани с отцедена консерва риба тон на парченца, щипка две босилек и нарязани листа от пресен лук.
От тестото с мокри ръце се късат малки парченца, които се оформят на питчици върху постлана с хартия за печене тава. Отгоре се гарнират с белтъчната смес. Изпичат се на силна фурна.
Добре се получиха, харесаха се. Но все пак, ще отида до магазинчето да наловя риба, за всеки случай :)
Звучи вкусно и сигурно е така.
ОтговорИзтриванеЩе идеш да наловиш рибка... как да не идеш, то трима мъже как се изхранват :)))
Усмихната и спорна седмица ти желая :)
ама и рибка ли да ловим? Нали има кой да налови де :)
ОтговорИзтриванеВкусно изглежда, Кате, мерси за предложението :)
Вкусно... беше :) :) Вече идва ред за нещо истинско, това ми беше съвсем недостатъчно. Слънчева и вкусна седмица :) :)
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглеждат тези хапчици.
ОтговорИзтриванеКак ми се прияде рибка. Ще пращам мъжо до магазина.
Приятен и усмихнат ден:)
Кате,
ОтговорИзтриванемного хубави, ще пробвам пълнежа и с твоето и с едно друго тесто. На колко градуса ги пече?
Много свежа новата "премяна" на кокошарника ти :-)
Кокошарника имаше нужда от освежаване и варосване, че кокошинките са голяма напаст :);) Пекох ги на най високата възможна температура за да не изсъхне съвсем царевичното тесто, защото започва много неприятно да се рони.
ОтговорИзтриванеКате, честито нов кокошарник!
ОтговорИзтриванеА рибните хапки изглеждат много вкусни.Стахотно мезе за биричка!
Хубава и приятна вечер!
Благодаря Русанка! Лека и вкусна вечер:) :)
ОтговорИзтриванеКакъв ти кокошарник :
ОтговорИзтриванетакъв петел кукурига :)))
Идеята е страхотна, Кате!
Хубава седмица!
Изглеждат много апетитни и лесни за приготвяне:)
ОтговорИзтриванеВиноват :-)))
ОтговорИзтриванеА, да.. признавам си, че аз не съм от сериозните фенове на рибата и понякога рибата от консерва е повече от удовлетворяваща ;-)
Катя, хапките са чудни станали и рецептата: и за тестото, и за плънката, намирам за интересна, лесна и вкусна. Браво!
Поздрави сърдечни и пожелание за вкусни и усмихнати дни :-)
Кокошарник без петел е като апартамент без балкон :):) Дани, Милена, Димитрана благодаря ви! Слънчев и усмихнат ден!
ОтговорИзтриване