сряда, 25 август 2010 г.

Различният

 Лятото е сезон, в който се консумира много таратор. Правим го с чесън, без чесън, с копър, без копър, с вода, без вода, дори и без мляко. Така беше и при нас, докато останах веднъж без чесън и копър, и огромна купа готов таратор.  Честно казано, аз съм любител на аромата и вкуса и перспективата за мляко, краставица и една водичка, не ме задоволява. Затова използвах наличните изцеден лимон на който използвах  кората и останал белен, печен слънчоглед. Получи се чудесен таратор с дъх на лимон.  Слънчогледът ненатрапчиво допълва вкуса и аромата. Правя го всяко лято. Дано, съм била полезна :)  И внимавайте с "мезето", особено ако е на кристали :) :)

5 коментара:

  1. Застреля ме :)))

    Баща ми не яде мляко и въобще млечни храни, но ако не знае, че в еди-кое си има от споменатото, той си го хапва. Виж, за таратора, няма как да го излъжем, та се прави за него само с водичка.
    Твоето предложение, определено е много ароматно и интересно, още повече, че слънчогледовите семки са полезни.

    Усмихнат ден, Кате :)

    ОтговорИзтриване
  2. За сметка на това, дъщеря му е любител на млекцето:) Дано да ти хареса! Усмихнат и успешен и на теб:)

    ОтговорИзтриване
  3. Това е много интересна комбинация, звучи вкусно и свежо!
    Ще опитам и аз, благодаря за рецептата :)
    Хубави и успешни дни от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз обичам слънчоглед / дори днес купих пакетче белен, все ще му намеря място/
    Поздрави, Кате!

    ОтговорИзтриване
  5. Lety, Дани, надявам се да ви хареса. Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог