петък, 18 февруари 2011 г.

Супер бързи и лесни пилешки дробчета

 Тези дробчета станаха случайно. Бях изпаднала в тези състояния, когато човек е разконцентриран. От толкова много мисли в главата, забравяш какво щеше да кажеш или прибираш разни дрехи в хладилника, вършиш куп глупости и просто се чудиш на акъла си. В такъв случай казвам, че получавам сигнали от "кораба майка".
В един такъв унес бях приготвила пилешки дробчета за готвене накиснати във вода и малко оцет. Понеже времето не ми достига, а освен това не ми се занимаваше с разни други начини за приготвяне, ги отцедих, сложих ги в една тава, обърках ги с малко олио, сол и черен пипер и ги сложих в силно загрята фурна. Дотук всичко е наред.
Отидох да ги проверя на какво положение са. Видях че са започнали да цвърчат..... и изключих фурната. С ясното съзнание, че вече съм ги забравила и прегорила  след 10 минути отидох да ги извадя....
  От този ден започнах да ги правя. В тава разстилам отцедените пилешки дробчета, поръсвам сол и черен пипер, добавям малко олио. Слагам ги в силно загрята фурна, когато започнат да цвърчат ги оставям за пет минути и след това изключвам фурната след десет минути са готови. За всеки случай пробвам с вилица вътрешността им трябва да е съвсем леко розова. Докато ги сервирам те се досготвят допълнително.

И така, аз все още изпадам в такива състояния. Понякога "кораба майка"  върши и добра работа, ако не някой тарикатлък, поне смях докарва :))


13 коментара:

  1. ако към дробчетата прибавите и една глава лук нарязян на полумесеци, стават още по хубави /разбира се, ако обичате лук/

    ОтговорИзтриване
  2. и към всичко казано до тук,чашка бяло вино.Но не трябва да се прекалява с тях,защото ,макар и вкусни,после натежават на стомаха.

    ОтговорИзтриване
  3. По-добра рецепта: овалват се в брашно и сол (на една тарелка дробчета се слага 3 лъжици брашно и една чаена лъжичка сол). На дъното в тавичка се слага олио (малко) и се пекат 10 минути. Смесват се една лъжица мед, 3 супени лъжици балсамов оцет и една лъжица соев сос. Заливат се дробчетата и се пекат още дестина минути, но се наблюдават печенето да продължи под контрол.

    ОтговорИзтриване
  4. Надя, опитвала съм но лукът остава суров. Анонимен, всеки има различен вкус :) Интересна рецепта. Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, чудни са!!! Обичм бързи, лесни и вкусни манджи, които и сами се готвят ;), а твоята рецепта е точно такава!!!

    ОтговорИзтриване
  6. SIN LUGAR A DUDAS DEBE ESTAR RICA LA CARNE PREPARADA AS´AL LIMÓN,HOY NO ME FUNCIONÓ MUY BIEN EL TRADUCTOR,TU PLATO SE VE SABROSO,ABRAZOS.

    ОтговорИзтриване
  7. много обичам неща, които се готвят почти сами :) algae

    ОтговорИзтриване
  8. Davvero una gran bella ricetta! Un abbraccio e buonissima settimana

    ОтговорИзтриване
  9. Аз много обичам дробчета- с лук, без лук, всякакви...обаче моите в къщи не близват, така че тук си похапнат с очи малко.
    Слънчево настроение ти желая!

    ОтговорИзтриване
  10. харесва ми как се получава но си предпочитам свинските :д

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря за положителните коментари!

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог