четвъртък, 11 август 2011 г.

Баница "Кавърмите на баба"


  За представянето на книгата "Възможните майки" в Шумен разточихме баница. По точно аз си я точих, а останалите гледаха. Още по точно Райна, която също щеше да точи "ми подаваше солта". И още по точно Емилия ми я подаваше, а Райна снимаше и така елегантно се измъкна :))

  Този вид баница е подходяща и за неуверените в точенето.Защото, когато изпръхне и изсъхне листа дори и да е по - дебел баницата става пухкава. Рецептата на тази баница е много добре описана в блога на Райна.
Този начин на нареждане на корите е по нестандартен, но позволява корите да стоят така нагънати няколко дни на прохладно и проветливо място направо в тавата или увити в памучна кърпа. След това се заливат и изпичат. 
Рецептата е от тук.
Ето го и изпълнението:


Да ви е сладко и весело!

14 коментара:

  1. Кате,баницата е превъзходна!Не съм правила такава!Ще я пробвам задължително!Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно изглежда тази баничка, как ми се прияде само..............

    ОтговорИзтриване
  3. Ах, как обичам домашна баничка, а и когато корите са си точени от домакинята....
    Чудесна е, Кате!
    Поздрави и уютна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Поздравления КАТЕ!Страхотна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  5. Я, какъв чердак, каква майсторица само...бравос, впечатлена съм!

    ОтговорИзтриване
  6. Кате, поздравления :)
    Ама много е важно да подаваш солта, а и да снимаш!!!!
    Нали???:)
    Чакам книгата в Бургас, по точно представянето!
    А баницата на всяка цена ще опитам!!!!!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Поздравления, Кате! Страхотна баница!

    ОтговорИзтриване
  8. Няма по-хубави от домашно точените кори, страхотна е баницата!

    ОтговорИзтриване
  9. Същото нареждане става и с готови кори, така че не се облизвайте, а може веднага да опитате. Този чардак е в къщата - музей "Лайош Кошут" в Шумен. Благодаря за положителните коментари! Поздрави и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  10. Няма нищо по-вкусно от домашно точената баница, заслужава си труда 100%! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  11. Какъв разкош, Кате!
    Точена баница, невероятно вкусно!
    Поздравявам те!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  12. Debe ser un gran pastel con tradición me encantan las recetas caseras con historia,abrazos.

    ОтговорИзтриване
  13. Ne govorim bugarski, ali vjerujem da ces razumjeti komentar:)
    Bas je simpa blog, i hrana nam je jako slicna. Banica (kod nas se zove gibanica) je jedna od mojih omiljenih pita!

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря за положителните коментари!

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог