понеделник, 18 януари 2010 г.

Джоб


Хубаво е да има човек пари в джоба, ама в случая ще му сложим салам. Популярната закуска при децата може да се направи у дома, вместо да се купува от училищната лавка. Необходимо ви е хлебно тесто, което се разделя на отделни части, зависи колко голям искате да е джоба. Аз правя малки топчици. От тях оформам плоска тънка питка върху намаслен плот.Намаслявам питките с твърда мазнина-маргарин разтопена мас или масло, внимава се края на питката да е добре намаслен. След това в единият ъгъл се слага саламът и се прегъва. "Завивката" на салама пак се намазва с мазнина, и отново се прегъва. Работи се внимателно без да се притиска тестото. След втасване, джобовете се изпичат на умерена фурна. В процепите на готовите сандвичи се слагат зеленчуци, сирена и сосове.

6 коментара:

  1. Страхотни джобчета :)
    И е чудесно, че са с готово тесто - така шансът да се проваля се свежда само до 95 % :)))

    Лека седмица :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубава идея! :) Значи вече няма да си купя закуска от лавката от училище, безтуй са ужасни :) :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  3. Радвам се, че ви е харесала рецептата. Ще добавя и още закуски. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Джобчето и на мен ми допада, Катя. Напомня ми на едни закуски по павильоните от едно време. Ще се опитат задължително :)

    Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  5. Точно за тези закуски става въпрос Тони. Децата им казват джобове. :) Топли и усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог