Добре дошли в моя кокошарник. В него се разхожда една кокошка Катя. В истинският ми кокошарник е пълно с петли. В момента са трима – таткото и двете петлета. Затова реших да си основа виртуален кокошарник. Моля, заповядайте, разгледайте, но се пазете от кокошинките, че те кокошинките не на една кокошка са изяли главата. Въпреки това, надявам се, че тук ще ви хареса.
четвъртък, 21 януари 2010 г.
Рибка "Морско капанче"
Много обичам цаца, ама от онази холестеролната, дето я предлагат по баровете около морето. В тази зима взех се размечтах. Ама, много е хубава с биричка :)
Ще взема да направя вечеря "ала морски бар-капанче". С биричка и рибичка. Ще пържа цаца на тава, че да не ми мирише много кухнята,че ще дотърчат на съседката котките, а тя има цяло стадо.
Извадих от фермата (фризера) замразената цаца. Поизмих я малко и изцедих. Постлах един вестник на кухненската маса, разпилях върху него брашно. Сложих върху брашното една шепа риба, отъркалях я и започнах да я редя в тавата постлана с кухненска хартия. И така докато свърши. Върху подредената риба напръсках олио, и я сложих да се пече, на най-високи градуси. Аз я харесвам хрупкава затова я пробвах докато стане твърда. Този начин за пържене на риба го видях от форума на БГ мама. Всички риби могат да се пържат така.
Казах ли ви, че много я обичам тази риба? :))))
И голяма рибка става така.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате, чак усетих ароматът на пържена цацка у нас през монитора. Мдам, все да ме обхваща носталгия по летните крайбрежни вечери-плясък на вълни, букетен мирис на водорасли и пържена цаца, и естествено халба наливна биричка . Мерси за спомена !:)
ОтговорИзтриванеВпрочем и аз да кажа нещичко кулинарно, ако приемеш де...Ако сложиш рибката в едно сито тип гевгир и ръсиш брашното , поклащайки гевгира,а от отдолу подложиш лист хартия, рибката се "облича" в равномерен филм от брашно или ризка, а брашното попадало отдолу на хартията може да се ползва за следващата порция .Но това е по-подходящо за пържена риба, за пържен дроб или тиквички.
Лека и вкусна вечеря!:)))
Такова нещо пък откога не съм яла... гледай сега как ми отваряш мисъл и работа да търся цаца из магазините.
ОтговорИзтриванеА онова другото в чинийката като пръстенчета какво е? Аз като някое малко пощеливо момиченце, да не видя нещо :)))
Лека вечер и много усмивки, Катюшке :)
fedora , онова другото е още по-голяма вкусотийка-калмари на шайбички.:))))
ОтговорИзтриванеОнзи ден ми замириса на пържена трицона като минах покрай пазара...ама нямаше в магазина. :( Мерси за идейката, ще се възползвам от нея, като се докопам до рибка. Поздрави!
ОтговорИзтриванеТочно така-калмари на шайбички, горещо ги препоръчвам. Благодаря за поздравите и благопожеланията. Сав, от теб само хубави неща мога да науча. Благодаря за чудесния съвет. Желая ви, топли и усмихнати почивни дни!
ОтговорИзтриванеКатя,поздравления за чудесния блог!
ОтговорИзтриванеВече изпробвах една от твоите рецепти - ориз със сини сливи, стана невероятно вкусно, жалко, че не успях да го снимам:)Заповядай в моя блог, имам наградки за теб!С приятелски поздрави: Теменужка:)
Охо, аз тъкмо бях завидяла, че онези кръгличките са лучени кръгчета :)
ОтговорИзтриванеКатя, за пръв път виждам и чувам за приготвена така рибар. Щом твърдиш, че и така става като на капанче, ще пробвам!
Хубави почивни дни!
моля рибар да се чете като риба /сраааам/
ОтговорИзтриванеМного яко местенце :)))
ОтговорИзтриванеМоже ли да се навъртам в този кокошарник и аз?
Пробвай pep-4o, ако я обичате по хрупкава ти препоръчвам да пипаш докато е в фурната, да стане по твърдичка. BiA в моя Кокошарник има място за всички :) Добре дошла! Temenuzhka Благодаря за подаръка. Радвам се, че ти е харесала рецептата за сладкия ориз, той ми е любим от дете.
ОтговорИзтриванеТази рецепта , Катя ми я каза много преди да я публикува тук ! Много е хубава ! Много лесен и сполучлив начин на приготвяне на така любимата на всички цаца: не пръска мазнина , не се омирисва къщата , а и става много вкусна . Пробвайте ... :)))) от Лили
ОтговорИзтриванеКате, благодаря за рецептата! Чудна е!
ОтговорИзтриванеМного усмивки: Ина
П.П. Разпространявам я и сред познати :)
Радвам се, че си се престрашила да "пържиш" риба на тава.
ОтговорИзтриване