четвъртък, 10 декември 2009 г.

Вкусен букет

 Докато разглеждах книжката със сладки за подходяща Коледна рецепта, видях и тези доста популярни в интернет пространството, само че вместо "Калии", тук се подвизаваха под скромното име "Ушички".
 Продуктите за една доза са: едно яйце, кафяна чашка пудра захар, кафяна чашка брашно и сладко. Хубаво е в началото да се направи тази малка доза, за да се пробва, а и в ежедневието за кафе или десерт е повече от достатъчно.
 Яйцето и пудрата захар се разбиват с миксер до побеляване, след това се добавя брашното и отново се разбива. Получава се гъста каша. В тава с намаслена хартия за печене се изсипва с чаена лъжичка от сместа. Трябва да се оставя повече разстояние между купчинките, защото след това се разстилат.
 Слагат се в загрята фурна, като се внимава да не се препекат. Стават много бързо. Когато се позачервят в края, трабва да се вадят. Още горещи се прищипват в единия край, в образуваната фуния на цветенцето се слага някакво сладко или желе. Може да се поръси с ядки.
Или да им се бодне в сладкото парче сиренце.
 То стана ясно, че ушички няма да им казваме, защото звучи много шрековско, но Калии си заслужава.

9 коментара:

  1. от Лили: Страхотна идея, за което те поздравявам ! Количеството тесто което излиза от тези продукти, в колко тави се събра ? Ще направя и на моето семейство такъв букет!:):):)

    ОтговорИзтриване
  2. Не стават много като количество. Две тави излизат. Събират се в една чиния. :)

    ОтговорИзтриване
  3. от Лили: Устройва ме !!!!:)

    ОтговорИзтриване
  4. от Лили:Направих ги и всички много ги харесаха !!! Наложи се да забъркам втора доза :)))))) хи хи хи Имам заявка за още след някой друг ден !:р

    ОтговорИзтриване
  5. Много се радвам, че са ви харесали!

    ОтговорИзтриване
  6. Имат вкус на котешки езичета :):):)

    ОтговорИзтриване
  7. Любимите ми сладки от детството! Майка ги правеше.. ех.. :-)))

    Лесни, бързи, вкусни и много ефектни са калиите!

    Поздрав и :-) за теб, Катя!

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог