вторник, 3 ноември 2009 г.

За картофите и мъжете


За картофите и мъжете
Много мъже не могат да готвят или поне така казват. Общо взето готвенето не е толкова трудно, но може би е безинтересно за тях. Знам ли! То и при жените май е така. Но определено мъжете освен скара и салата в повечето случаи друго не могат или не искат. Мъжка им работа. Но има и чудесни готвачи сред тях в повечето случаи професионални.
Това е рецепта за мъже които не са готвили, пък им се налага понякога да ядат нещо друго освен манджа от буркан или сега модерната храна за вкъщи. Много е по лесно да отидеш в супермаркета и да си купиш манджа, но понякога ни се налага да посготвим това онова.
За тази рецепта е необходимо да имаш микровълнова фурна, стъклена тенджера с капак, е може и нещо друго подходящо за задушаване, картофи, олио, сол,  нещо за хващане на горещи съдове и обикновена кърпа върши работа.
Та първо картофите се обелват измиват и нарязват, кой както иска на лентички на кръгчета на кубчета и други фигурки. Слагат се в съда с похлупак добавя им се сол и олио. Все едно овкусявате салата от домати и краставици. Объркват се, слага им се похлупака и се мятат в микровълновата фурна на най-висока степен за 15 минути. След изтичане на минутите се изважда съдинката, тук вече ви е необходимо да използвате кърпата или ръкохватките, защото пари. Махате капака внимателно и бъркате картофите, ако още не са готови ги връщате отново в фурната за още 10 минути.
Та това е общо взето картофите са готови. Може да ги поръсите с шарена сол, чубрица, сирене или с нищо- те и така са вкусни.

2 коментара:

  1. от Лили: Много яки картофки и аз съм ги правила. Ама и картофките на фурна върху хартия на които ти ме научи и те не лъжат! :)

















    (

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря!И картофките на хартия са много лесни съвсем скоро ще ги добавя.

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог