Какво е било съвременното проклятие: "Ще те сложа в безплатните си минути!":))) Затова си звъним с близките доста често, или прекалено често, зависи от случая. И затова, тази рецепта я записвам на хвърчащи листчета, които прибирам в някое чекмедже..., и забравям къде съм ги сложила. Защото съм на няколко безплатни минути разстояние, да се обадя на майка ми и да я получа. И тази година така направих.:) Оказа се, че майка също е изгубила нейното листче. Понеже приятелката и знае рецептата, тя и звънна. Вече всички разбрахме, че леля И. не си беше у дома. След няколко позвънявания на майка ми (тя има безплатни минути с леля И.) в края на деня имах това:
Рецептата е: За 5 кг. камби-3 трилитрови буркана
Марината: 6 ч.ч. оцет, 9 ч.ч. вода, 3 ч.ч. захар, 18 с.л. морска сол,1/4 ч.ч. олио.
Камбите се нарязват и почистват. Смесват се с нарязани целина, моркови и чесън. На дъното на бурканите се слагат зрънца черен пипер и дафинови листа. През това време се слага маринатата на котлона, за да се разтопи солта и захарта. Камбите се напълват плътно в бурканите и заливат с горещата марината. Запечатват се. Това е.
Стават много бързо, ако не си изгубиш рецептата. Освен това могат да се комбинират различни цветове-жълти, зелени, червени. Когато купувате камби, е хубаво да бъдете сигурни в производителя, защото прекалено наторените омекват и не са хрупкави.Тези са наше производство. А пъстрите листа са от разходката с малчо :)))
Рецептата е: За 5 кг. камби-3 трилитрови буркана
Марината: 6 ч.ч. оцет, 9 ч.ч. вода, 3 ч.ч. захар, 18 с.л. морска сол,1/4 ч.ч. олио.
Камбите се нарязват и почистват. Смесват се с нарязани целина, моркови и чесън. На дъното на бурканите се слагат зрънца черен пипер и дафинови листа. През това време се слага маринатата на котлона, за да се разтопи солта и захарта. Камбите се напълват плътно в бурканите и заливат с горещата марината. Запечатват се. Това е.
Стават много бързо, ако не си изгубиш рецептата. Освен това могат да се комбинират различни цветове-жълти, зелени, червени. Когато купувате камби, е хубаво да бъдете сигурни в производителя, защото прекалено наторените омекват и не са хрупкави.Тези са наше производство. А пъстрите листа са от разходката с малчо :)))
Катя,
ОтговорИзтриванетова е чудесна рецепта -
заслужава си минутите.
Обичам бързи и лесни туршии,
а вече няма опасност и от загубване.
Поздрав за теб и малките ръчички, събрали есенни листа, Диана
И туршии не съм правила никога, ама ще почна и аз да затварям буркани, натам отиват нещата :)))
ОтговорИзтриванеЕдно голямо гуш за малчо от леля му Ина :)
Благодаря, ще му предам!
ОтговорИзтриванеКатя, страхотно ми звучат тези камби, а така обичаме...ще взема да ги опитам...
ОтговорИзтриванеПоздрави
Мария
Ох, и аз обичам камби, Кате,
ОтговорИзтриванеама някой ден ще взема да ти дойда
на гости :)
А за малчо много пощипване по бузките и целувки!
Ще се радвам, ако ви харесат, Пепеляшке! А ти Дани,какво чакаш, заповядай :)
ОтговорИзтриване