неделя, 24 ноември 2013 г.

Картофена яхния с булгур

 Лесно, полезно и евтино ястие. Хубаво е булгурът да присъства във всяка кухня. Преди години
нашият български булгур увираше по трудно, но сега не е така. Което мен, доста ме радва :)
 Яхнията може да се приготви с месо, може и да си я хапнете постна гарнирана с кисело мляко.
 Необходими са: половин чаша булгур, 4 средно големи картофа, 1 домат или лъжица доматено пюре, глава лук, половин чаша олио (може и по малко), лъжица червен пипер, сол. Месо по желание, може и половин пиперка или люта чушка.
 Яхнията се прави, като всяка яхния :))) Загрявате олиото. Ако имате месо леко го запържвате и изваждате. Всички зеленчуци включително и булгура ги запържвате със солта. Добавяте червения пипер, разбърквате и добавяте 5 чаши вода. Водата е малко повече, защото на мен ми оставя  за другият ден, и ако водата е с чаша по малко не остава сос. Булгурът се надува и сгъстява, още повече на другият ден. Така че, ако желаете може да сложите 4 чаши вода. Подправям с джоджен и девисил.
Поздравявам всички Катета, Катинки и Екатерини с днешния празник! :)

4 коментара:

  1. Със закъснение, поздравления и от мен, Кате!
    Чудесна рецепта - обичам булгур и картофи,
    следващият път ще ги съчетая.
    Благодаря за чудесната идея, поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря! Мисля, че ще ти допадне комбинацията :)

      Изтриване

Търсене в този блог