
Рецептата е проста: три килограма почистени и настъргани ябълки и половин килограм захар. Ябълките са с корите, така ги предпочитам. Плодовете и захарта се объркват в подходящ съд и се слагат в микровълновата фурна, за един час без капак. Разбъркват се на всеки 20 минути.
Това е.
Готовото сладко се слага в буркани и стерилизира за 10-15 минути след завиране на водата.
Получава се леко кисело и много ароматно. Подходящо е за плънки на кифлички и сладки, защото не се разтича.
Убиваш ме понякога - снимката е трепач с тази кокошка :)))
ОтговорИзтриванеА, и честита нова визия на блога :)
Въпросче - има ли значение на каква мощност е микровелето, и второ - много ли вода се отделя, че аз като варя тиква, направо ми подгизва фурничката и едно бърсане пада... не е за приказка.
Хубав уикенд, Кате :)
Благодаря Ина! Фурната е 800W. Не се отделя много вода. Приятен уикенд и на теб :)
ОтговорИзтриванеЧестита нова премяна на блога, Кате!
ОтговорИзтриванеА рецептата е страхотна!
Майстор си на бързите и лесни неща!
Поздрави и усмихнат ден!
Благодаря Русанка! Слънчев и усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеКате направо ме разби!!!
ОтговорИзтриванеИ на мен много ми хареса новата премяна на блога :)
Хубав и вкусен месец!
Благодаря Мария! лека и спокойна вечер :)
ОтговорИзтриванеИ това нещо го даваш на децата си..?
ОтговорИзтриванеТи хубави го ядеш, но моля те не причинявай това на невинните създания. Вземи почети малко за това какво се случва с живата материя когато се постави в микровълнова фурна...
Поздрави...