Доста недолюбван зеленчук от моя голям син. Но това ястие му допадна. Освен това става бързо.
Правим малки кюфтенца от 250 грама кайма (смес) объркана с една супена лъжица грис и чаена лъжичка риган. Разпределяме 400-500 грама замразено броколи в намаслена тавичка. Между него полагаме кюфтенцата, отгоре начупваме около 200 грама сирене на по едри бучици и добавяме една глава лук нарязана на едро.
В подходящ съд разбиваме 4 супени лъжици брашно с половин литър прясно мляко, посоляваме и слагаме в микровълновата фурна на най висока степен за 3-5 минути. Следим да не кипне.
Когато поизстине фалшивият сос бешамел добавяме 4 яйца и чаена лъжичка джоджен. Заливаме продуктите в тавата с него. Отгоре поръсваме малко олио и обилно сусам и изпичаме в умерена фурна до зачервяване.
Броколи купувам на глави, когато видя прясно и хубаво. Главата я измивам добре и я слагам за три минути в микровълновата фурна. Когато изстине накъсвам на розички, ползвам го веднага или го замразявам. Големите и едри стъбла, също замразявам и добавям в крем супи.
Да ви е сладко!
Добре дошли в моя кокошарник. В него се разхожда една кокошка Катя. В истинският ми кокошарник е пълно с петли. В момента са трима – таткото и двете петлета. Затова реших да си основа виртуален кокошарник. Моля, заповядайте, разгледайте, но се пазете от кокошинките, че те кокошинките не на една кокошка са изяли главата. Въпреки това, надявам се, че тук ще ви хареса.
Това определено ще се направи! И ние в къщи не долюбваме броколи, но така предложени ми изглеждат много вкусни:) Благодарско и хубав ден:))
ОтговорИзтриванепп- замразеното броколи да е сварено, да?
Да, трябва леко да се попари. Затова използвам микровълновата, по ми е лесно.Хубав ден и на теб :)
ОтговорИзтриванеО, аз обожавам броколи, но добре направени, което ще рече, че трябва да са с повечко масълце и добре осолени :))) За жалост любовта ми не е споделена от другите двама представители на семейството.
ОтговорИзтриванеЗвучи много вкусно, Кате, ще се пробва, че вече се чудя какво да им готвя на моите диванета и въртя супи, лазаня, картофи, супи, лазаня, картофи :)))
Хубав ден!
Тогава сложи мазнина в соса, че аз все я избягвам. Хубав ден и на теб!
ОтговорИзтриванеКате, ние ги долюбваме броколите и тази идея ми харесва :)
ОтговорИзтриванеСтранно правиш заливката - първо едно, после яйцата, но няма проблем и така ще опитам!
И аз замразявам броколи и тези дни сложих!
ПОздрави и хубава вечер!
Много ми допада тази идея, Катя!
ОтговорИзтриванеОбичам броколи, но още не съм замразила. Благодаря за рецептата и подсещането,
поздрави, Диана
Дани, Дияна поздрави и от мен и приятна есен!
ОтговорИзтриванеКате, честит имен ден (малко със закъснение)
ОтговорИзтриванеБъди здрава, много обичана и много радвана от петлите в кокошарника :)
Благодаря Ина, да ти се връща!
ОтговорИзтриванеЗависи как са приготвени броколите, може наистина да бъдат много вкусни :)
ОтговорИзтриванеТака е, дано, този да е подходящ начин.
ОтговорИзтриванеMe encanta el sésamo tu plato se ve magnífico deliciosos,amiga te agrego a mi lista para que todos vean tus lindas recetas cariños ,nos vemos.
ОтговорИзтриване