За представянето на книгата "Възможните майки" в Шумен разточихме баница. По точно аз си я точих, а останалите гледаха. Още по точно Райна, която също щеше да точи "ми подаваше солта". И още по точно Емилия ми я подаваше, а Райна снимаше и така елегантно се измъкна :))
Този вид баница е подходяща и за неуверените в точенето.Защото, когато изпръхне и изсъхне листа дори и да е по - дебел баницата става пухкава. Рецептата на тази баница е много добре описана в блога на Райна.
Този начин на нареждане на корите е по нестандартен, но позволява корите да стоят така нагънати няколко дни на прохладно и проветливо място направо в тавата или увити в памучна кърпа. След това се заливат и изпичат.
Рецептата е от тук.
Ето го и изпълнението:
Да ви е сладко и весело!
Кате,баницата е превъзходна!Не съм правила такава!Ще я пробвам задължително!Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда тази баничка, как ми се прияде само..............
ОтговорИзтриванеАх, как обичам домашна баничка, а и когато корите са си точени от домакинята....
ОтговорИзтриванеЧудесна е, Кате!
Поздрави и уютна вечер!
Поздравления КАТЕ!Страхотна рецепта!
ОтговорИзтриванеЯ, какъв чердак, каква майсторица само...бравос, впечатлена съм!
ОтговорИзтриванеКате, поздравления :)
ОтговорИзтриванеАма много е важно да подаваш солта, а и да снимаш!!!!
Нали???:)
Чакам книгата в Бургас, по точно представянето!
А баницата на всяка цена ще опитам!!!!!
Хубава вечер!
Поздравления, Кате! Страхотна баница!
ОтговорИзтриванеНяма по-хубави от домашно точените кори, страхотна е баницата!
ОтговорИзтриванеСъщото нареждане става и с готови кори, така че не се облизвайте, а може веднага да опитате. Този чардак е в къщата - музей "Лайош Кошут" в Шумен. Благодаря за положителните коментари! Поздрави и усмивки!
ОтговорИзтриванеНяма нищо по-вкусно от домашно точената баница, заслужава си труда 100%! Поздравления!
ОтговорИзтриванеКакъв разкош, Кате!
ОтговорИзтриванеТочена баница, невероятно вкусно!
Поздравявам те!
Поздрави и хубав ден!
Debe ser un gran pastel con tradición me encantan las recetas caseras con historia,abrazos.
ОтговорИзтриванеNe govorim bugarski, ali vjerujem da ces razumjeti komentar:)
ОтговорИзтриванеBas je simpa blog, i hrana nam je jako slicna. Banica (kod nas se zove gibanica) je jedna od mojih omiljenih pita!
Благодаря за положителните коментари!
ОтговорИзтриване