В този ред на мисли днес реших да направя хляб с овесени ядки. Често правя такъв хляб като замествам едната част от брашното с ядки. Но понеже става по малък днес реших да добавя още една съставка а именно пшеничен грис. Получи се така: една част вода, една част овесени ядки, една част грис и една част и малко отгоре брашно. При моята машинка редът на поставяне е такъв:
половин кубче мая за хляб
1 част вода
1 част овесени ядки
1 част пшеничен грис
1 и1/3 част брашно
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
и когато започне да става на топка тестото добавям в казанчето малко олио- но това не е задължително. Получи се доста добре. Пак ще го правя.
Много интересен хляб! Ще го пробвам, макар много в тестата да не ме бива.
ОтговорИзтриванеА как ми се прияде диня с българско сиренце и хлебче...
Сигурна съм, че ще имаш добър резултат :):):)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата, Катюшке :) Малко е по-бедно моето хлебче, щото мързелът ми е голям :))
ОтговорИзтриванеМного е вкусничко :)
Лек ден
И аз пробвах рецептата:)Хлябът ми не се надигна(въпреки половината кубче мая),но на вкус е това,което очаквах.Благодаря за идеята.
ОтговорИзтриванеХлябът не се надига, когато е повече брашното. Следващия път, ако ползваш същото брашно, го намали малко.
ОтговорИзтриване