Все още се намира ряпа по магазините. Сега имаме последна възможност да се насладим на този уникален зеленчук. Салатата от ряпа е просто нещо, ама кво да правим човещинка, поне три пъти в седмицата и се наслаждаваме. Предпочитам вкуса на черната ряпа, но и червената не е зле. Бялата не я харесвам, безвкусна ми е.
Та, вземате черна ряпа, обелвате я и настъргвате. Заливате я със студена вода и я оставате за 10 минути. Настъргвате моркови в количество колкото ряпата. За разкош настъргвате и една ябълка. Изцеждате ряпата и я добавяте към морковите и ябълката. Овкусявате салатата с оцет, олио и сол.
Най добре върви с ракия и добра компания.
Желая ви здраве и добро настроение. Честита Баба Марта!
Добре дошли в моя кокошарник. В него се разхожда една кокошка Катя. В истинският ми кокошарник е пълно с петли. В момента са трима – таткото и двете петлета. Затова реших да си основа виртуален кокошарник. Моля, заповядайте, разгледайте, но се пазете от кокошинките, че те кокошинките не на една кокошка са изяли главата. Въпреки това, надявам се, че тук ще ви хареса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Търсене в този блог
тук съм
какво беше
-
▼
2010
(74)
-
▼
февруари
(20)
- За ряпата
- Питка със сирене
- Ашуре "Екзотика"
- Соева чорба
- Писмо до петела
- Бисквити тип "обикновени" с лимон
- Жадната монахиня
- Скрито под лозата 2
- Картофи с гъби на микровълнова фурна
- Вкусна гъбена чорбица
- Бухтички със сирене
- Орехови трюфели със стафиди
- Торта Милена
- Честит рожден ден
- Боб на фурна с маслини и чесън
- Соленки с масло
- Ореховки Жужу
- Тодорови пити
- Яхния от леща "Френски рай"
- Коктейл Рени
-
▼
февруари
(20)
Мерси!
ОтговорИзтриванеВесела баба Марта и на теб, а такава салатка ни е любима, утре празнично ще спретна, отдавна не съ мправила!
Поздрави и прегръдка, Кате!
Благодаря Пепчо :)
ОтговорИзтриванеЧестита и на вас, Кате :)
ОтговорИзтриванеЗдрави, румени и засмени :)
Обичам ряпа, ала изключително рядко ми се случва да си направя салатка, тъй като симпатията към този зеленчук у нас не е споделена. Та, да не се отплесвам, защо се залива и престоява ряпата 10 минути?
Много мартенски усмихнати дни: Ина
Благодаря Ина! Ряпата така става много по приятна на вкус, облагородява се не е толкова люта и миризлива :) :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти :)
ОтговорИзтриванеИ още нещо - можеш ли да оправиш бутона на TopBlog?
Лека и спокойна вечер
Кате, докарала си я като мартеничка :)
ОтговорИзтриванеДа сте бели и червени, румени засмени :))
И аз мисля, че без ябълка и ракия няма да е добре :))
Благодаря Дани!
ОтговорИзтриванеИна опитах но не мога
ОтговорИзтриване