Днес беше празник и на обяд валяха пържоли, а за вечеря решихме да се довършим с един огромен сандвич. За принцеса говоря, ама голяма тази принцеса бе....
Нужно е тесто обикновено, хлебно. И кайма е нужна, аз заделих от кюфтетата. Хубаво е да има и кашкавал.
Тестото се разстила в тава и върху него каймата.
След като втаса се пече на умерена фурна, до зачервяване. Малко преди да е готова се настъргва кашкавал отгоре.
Чудесно мезе за биричка. Наздраве и честит празник!
Нужно е тесто обикновено, хлебно. И кайма е нужна, аз заделих от кюфтетата. Хубаво е да има и кашкавал.
Тестото се разстила в тава и върху него каймата.
След като втаса се пече на умерена фурна, до зачервяване. Малко преди да е готова се настъргва кашкавал отгоре.
Чудесно мезе за биричка. Наздраве и честит празник!
Наздраве!
ОтговорИзтриванеТази принцеса малко на италианка ми прилича :))),
Със сигурност е вкусно, а за децата още повече :)
Спокойна бирена празнична вечер, Кате :)
Хубав празник е бил :)
ОтговорИзтриванеВ Бургас продават като печен сандвич: филия с кайма и се казва "Странджанка"!!!
Хубава вечер,Кате :))
Не бе, Инче, с италианско потекло е само :) С толкова богата плънка от кайма Катето я е преобразила в нашенска принцеса:)
ОтговорИзтриванеНаздраве, Кате!
Дани, първата ми среща с принцесата с кайма беше в Бургас, под името "странджанка" :) (на село такива екстри нямаше)
Отивайки година по-късно в Ямбол да учи се налагаше да показвам в павилиона за закуски каква е тая "странджанка" дето я искам :)
хе-хе,
ОтговорИзтриванеправили сме почти едно и също нещо.
Тъкмо си мислех, че принцесата е българския вариант на пицата и като се замислям може да са свързани, защото пица Маргарита е посветена на кралица - може би е променена така, защото навремето е нямало моцарела в БГ.
Лек ден
тогява да я наречем Принцеса-Италианка :) :)
ОтговорИзтриване