Сега е сезонът на тиквичките. Слагам ги навсякъде в ориза, в яхния, запечени пържени...
За тази разядка са необходими:
0,500 кг. тиквички
1 супена лъжица сол
3 супени лъжици оцет
6 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка мед (не го пропущайте)
3 склидки чесън
малко копър
Тиквичките се настъргват. Слагат се в подходяща тенджера с три лъжици от олиото и солта да се задушат докато изври отделената течност и останат на мазнина. Добавят се останалите три лъжици олио, оцета, мед и чесън и след 5 минути се махат от котлона. Прибавя се наситнения копър.
Сервират се добре охладени за няколко часа в хладилника.
Да ви е сладко!
За тази разядка са необходими:
0,500 кг. тиквички
1 супена лъжица сол
3 супени лъжици оцет
6 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка мед (не го пропущайте)
3 склидки чесън
малко копър
Тиквичките се настъргват. Слагат се в подходяща тенджера с три лъжици от олиото и солта да се задушат докато изври отделената течност и останат на мазнина. Добавят се останалите три лъжици олио, оцета, мед и чесън и след 5 минути се махат от котлона. Прибавя се наситнения копър.
Сервират се добре охладени за няколко часа в хладилника.
Да ви е сладко!
Открадвам си идеята на часа!Тъкмо в хладилника ми се мъдрят 3 броя тиквички домашно производство,ама не мое де.
ОтговорИзтриванеЩе се радвам, да ви харесат!
ОтговорИзтриванеКате, сигурна съм, че ще ми е сладко!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Благодаря , Дани!
ОтговорИзтриванеСупер рецепта! Още едно доказателство, че тиквичките са често подценявани, а стават толкова апетитни!
ОтговорИзтриванеАпетитни са спор няма! :))
ИзтриванеМного интересна идея! Поздравления! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани!
ОтговорИзтриване