четвъртък, 28 януари 2010 г.

Шоколадов кекс за космонавти

 С наскоро проходилия Марти  тренираме всеки ден. Обикаляме в кръг на килима, хванати за ръце, докато ни се завие свят. Тренираме за космонавти. От тези тренировки доста огладняваме, та се налага да възстановяваме силите си.
  Този кекс ми свърши чудесна работа, но само за ден и половина. Интересното е, че двама тренираме, а четирима се възтановяваме, и не само с кекс.
  Но да се върнем на кекса. Той е шоколадов-затова е нужно да имате около 100 грама неизяден шоколад, ако е изяден няма да е шоколадов :) Също така половин пакетче масло от 125 грама, чаша захар, четири яйца, две чаши и половина брашно с пакетче бакпулвер и ванилия. От чашата захар и чаша вода се прави захарен сироп-целта е да се разтопи захарта. През това време се разбиват отделените белтъци на сняг. Когато заври водата в нея се добавя маслото и шоколада целта е и те да се разтопят.  Жълтъците се разбиват с охладената смес, аз не чаках много, просто да не е вряла. Добавя се брашното и след това белтъците. Става гъсто кексово тесто. Изпича се на 200 градуса в тавата на фурната постлана с хартия. Когато поизстине се разрязва на два еднакви правоъгълника, които се слепват с някакъв кисел мармалад. Така се прави кекс за космонавти :)

4 коментара:

  1. Нямам с кого да тренирам за космонавт, освен аз да литна с ракетка, но това не пречи да го опитам:)Поздравления, Кате и спорни тренировки:))

    ОтговорИзтриване
  2. Хихихи Представих си ви как обикаляте...
    Моят ме язди :))), но повече му харесва да яхне баща си.
    И като каза шоколад, вчера си купих един след работа, че много съм уморена напоследък и малко да се засиля :))), оставих го върху пералнята и влязох да се изкъпя. Излизам... едно парченце само се мярка, големият мишок го излапал. Та, ако искаме да станем космонавти и ние, утре мама трябва да купи друг шоколад.
    Ще го пробваме кексчето, малкият как обича шоколад, на баща си се е метнал.
    Космически-шоколадови сънища ви желая :)

    ОтговорИзтриване
  3. Малкият космонавт ме кара да летя и без тренировки, ама щом е решил, мама ще слуша. Двете момчета са моите слънца у дома-те огряват ежедневието и така битовите проблеми минават по леко. Желая ви слънце в душите, усмивки на лицето и огън в сърцето!

    ОтговорИзтриване
  4. Хайде,
    тренирайте, стискаме палци за полета! :-)

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог