петък, 29 януари 2010 г.

Дюлеви облачета



 В хладилника се беше скрила една дюля, мислеше, че няма да я видя. Но аз знаех, че е там,  сама се издаваше, много хубаво ухаеше. Днес реших да я извадя най после, стига съм я използвала за ароматизатор. Направих ароматни бухтички.
 Настъргах дюлята на рендето, добавих: 1 к.ч. пудра захар, 1 к.ч. олио, 1 яйце, 2 к.ч. брашно с 1 бакпулвер  и ванилия. Всичко обърках. С помоща на малка лъжичка изсипах малки купчинки върху постлана с хартия тава. Изпекох ги на 200 градуса, на толкова пека сладки. Готовите рошавелки посипах с пудра захар.  Не ви ли приличат на облачета? А да знаете как ухаят!

11 коментара:

  1. Ухаят страхотно! И аз имам още 2 дюли :с едната смятам да правя ризото със синьо сирене и дюля/имам го в рецептите си и е страшно ароматно/, а другата мога да използвам за прекрасната ти рецепта :))Поздрави, Катенце :)

    ОтговорИзтриване
  2. от : Лили Усетих аромата им от тука ... много добре изглеждат , при толкова слънца у вас , бива да има и облачета! Харесва ми идеята , ще я използвам . Предполагам че и със друг плод ще стане , защото на мен ми се намира ябълка :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Тези дни само мисля за лещата ти Dani, в неделя мисля да я спретна, а то и ризотото ще искам... ха ха, стана като в рекламата -"свободата, салама..." Лиле, разбира се, че ще стане с ябълка, но може би трябва да се добави още малко брашно, ако е сочна. Поздрави и не забравяйте да се усмихвате :-)))

    ОтговорИзтриване
  4. Катюшке, сега се прибирам и виждам, че пак трябва да излизам... да търся дюли. :(
    Пък, ако знаеш колко съм и гладна, нечовешко е да ти гледам снимките направо :x
    Със сигурност са и много вкусни, като те знам какви работи правиш, да си оближе човек пръстите.
    Хайде, излизам. Ще докладвам дали има дюли.
    Поздрави и :)

    ОтговорИзтриване
  5. Вие сте льоши хора...ама много льоши!Такива вкусотийки правите ,а нас ни дразните виртуално!:(((

    ОтговорИзтриване
  6. Така е, особено Катето е много лоша - дюли няма! (тук крещя). Сега се чудя с какъв плод утре да ги заменя.

    ОтговорИзтриване
  7. Сав, няма проблем да ти пратя :) Ина, Лилито по горе пише, че ще ги замени с ябълка. Но имай едно наум, когато пазаруваш плодове и видиш дюлички, аромата е невероятен :) Весели и вкусни почивни дни ви желая!

    ОтговорИзтриване
  8. Направих ги с круша. Много мекички станаха, едвам успях да озаптя малкия да не им види сметката и да ги снимам. По-късно ще ги видиш в блога ми, че сега ми е малко невъзможно да се разберем кой да седне на моя компютър :)))
    Благодаря, Кате, за вкусотийката (прегръдка)

    ОтговорИзтриване
  9. Много се радвам, че са ви харесали бухтичките. И у дома малчовците бързо ги унищожиха. Лека вечер, и хубава неделя!:) :) :)

    ОтговорИзтриване
  10. Аз нямам дюля, но ще намеря и непременно ще изпробвам тази вкусотия!Катя, благодаря ти за чудесните рецепти,които споделяш с нас!!!

    ОтговорИзтриване
  11. И аз, благодаря, че надничаш тук. Дано, да ти харесат облачетата :) Спорна и усмихната седмица! :) :) :)

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог