По принцип тези питки се правят със сварени пилешки гърди, но какво да се прави криза е. В тази сиромашка зима саламът е неоценима дар.
За тези питки е необходимо обикновено хлебно тесто, замесено от вас или купено от магазина. За мързеливите и стиснатите като мен замесено в машината за хляб.
Тестото се оформя на малки топчета, които се нареждат в намаслена или покрита с хартия тава, и там се сплескват. Сосът се приготвя от 2 лъжици доматено пюре или лютеница, 3 лъжици вода, 1 или 2 лъжици олио. Всичко това се разбива много добре. Добавят се 3 слидки счукан чесън, 1 кафяна лъжичка риган, 1 кафяна лъжичка босилек. Обърква се. С този сос се мажат отгоре питките. Отгоре се нарежда саламът, може да е нарязан на кубчета или на кръгчета. След това се добавя кашкавал. Питките втасват и се изпичат.
Саламът може да е Хамбурски или Камчия. Ако сосът не стигне може да се забърка нов, но в същото съотношение. Аз ги пекох на 200 градуса на фурна без вентилатор.
Питките са много ароматни и леко пикантни, не са типичните чеснови питки, но мисля че в това им е чарът.
Добре дошли в моя кокошарник. В него се разхожда една кокошка Катя. В истинският ми кокошарник е пълно с петли. В момента са трима – таткото и двете петлета. Затова реших да си основа виртуален кокошарник. Моля, заповядайте, разгледайте, но се пазете от кокошинките, че те кокошинките не на една кокошка са изяли главата. Въпреки това, надявам се, че тук ще ви хареса.
от Лили: На това му се вика - ЯКИ ПИТКИ !Браво!:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря. Радвам се, че са ти харесали.
ОтговорИзтриване