Чакането си заслужаваше!
Този зеленчуков щрудел, който си похапваха София и Паоло в книжарницата ме беше завладял. Приготвила го е майката на Паоло.
Предположих, че е италианска рецепта. Когато става въпрос за италианска кухня, Райна Кастолди с нейния блог, ме беше накарала да я заобичам и да разбера че италианската кухня не е с много подправки. Когато започнах да готвя по автентичните рецепти, които предлага разбрах, че италианците обичат вкусната питателна и проста храна. Каквато и аз обичам. Рецептата, която ми предложи за зеленчуков щрудел с моцарела беше много очакавана. Проверявах си пощата всеки ден. И както писах в началото чакането си заслужаваше. Ето я и нея:
"300 гр готово многолистово маслено тесто
2 патладжана на кубчета
1 глава лук на дребно
3-4 тиквички (малки) на филийки
3 яйца
40 гр настърган пармезан
200 гр моцарела нарязана на кубчета
магданоз
60 гр кр масло
сол и пипер
Задушават се лука и зеленчуците в маслото, сол, пипер, до омекване, поръсват се с магданоз.
Изстиват.
Добавят се разбитите яйца, пармезана и моцарелата.
Разточват се 2 кори от студеното маслено тесто, долната е по-голяма, набожда се начесто с вилица, слага се пълнежа и се покрива с по-малката кора (и тя надупчена с вилица, за да излиза парата)
Фурна на 180 градуса за около 40 минути."
Вкусен е топъл и студен. Ама е много вкусен! Да ви е сладко! А романа "Без токчета" може да си го купите директно от сайта на издателство Скалино, или може да го разлистите в някоя книжарница, за да се уверите, че чета само хубави книги!
Този зеленчуков щрудел, който си похапваха София и Паоло в книжарницата ме беше завладял. Приготвила го е майката на Паоло.
Предположих, че е италианска рецепта. Когато става въпрос за италианска кухня, Райна Кастолди с нейния блог, ме беше накарала да я заобичам и да разбера че италианската кухня не е с много подправки. Когато започнах да готвя по автентичните рецепти, които предлага разбрах, че италианците обичат вкусната питателна и проста храна. Каквато и аз обичам. Рецептата, която ми предложи за зеленчуков щрудел с моцарела беше много очакавана. Проверявах си пощата всеки ден. И както писах в началото чакането си заслужаваше. Ето я и нея:
"300 гр готово многолистово маслено тесто
2 патладжана на кубчета
1 глава лук на дребно
3-4 тиквички (малки) на филийки
3 яйца
40 гр настърган пармезан
200 гр моцарела нарязана на кубчета
магданоз
60 гр кр масло
сол и пипер
Задушават се лука и зеленчуците в маслото, сол, пипер, до омекване, поръсват се с магданоз.
Изстиват.
Добавят се разбитите яйца, пармезана и моцарелата.
Разточват се 2 кори от студеното маслено тесто, долната е по-голяма, набожда се начесто с вилица, слага се пълнежа и се покрива с по-малката кора (и тя надупчена с вилица, за да излиза парата)
Фурна на 180 градуса за около 40 минути."
Вкусен е топъл и студен. Ама е много вкусен! Да ви е сладко! А романа "Без токчета" може да си го купите директно от сайта на издателство Скалино, или може да го разлистите в някоя книжарница, за да се уверите, че чета само хубави книги!
Кате, струвало си е чакането :)
ОтговорИзтриванеРоманът го гледах, но сега ще го разгледам по-обстойно!
Хубава сряда!
Благодаря, Дани! Романът и щрудела са много хубави :))
ИзтриванеВкусно, Кате!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, че сподели за романа!
Ама наистина всичко италианско си струва опита!
ОтговорИзтриванеАз съм им голяма фенка!
Щрудела изглежда и звучи много вкусно Катеринче!
Прегръдки*)
Благодаря, Кате!
ОтговорИзтриванеEstupenda receta me gusta,abrazos y abrazos
ОтговорИзтриванеКате, честит имен ден!
ОтговорИзтриванеБъди здрава и все така духовита!
С пожелание за един незабравим, щур и весел празник :)
Честит празник, Кате!!!Не знам къде си се изгубила, но ти пожелавам перфектен празник с много изненади!!!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави :)