Може да направите и сладкиша, но тортата е друго нещо. Тя предизвиква онази нотка на
празничност, липсваща в напрегнатото ежедневие. Отваряте хладилника и от там ви се усмихва Небрежната, украсена с ядки, бонбонки и разни други дребни лакомства. Или загадъчно премигва Елегантната, в рози и марципан, преливаща от изискани кремове и пълнежи.
празничност, липсваща в напрегнатото ежедневие. Отваряте хладилника и от там ви се усмихва Небрежната, украсена с ядки, бонбонки и разни други дребни лакомства. Или загадъчно премигва Елегантната, в рози и марципан, преливаща от изискани кремове и пълнежи.
Моята е небрежна, направена набързо.
Рецептата на блата е от Шоколадовият сладкиш с майонеза. Срязвам го на две. Кремът е от една опаковка 400 грама заквасена сметана, половин чаша захар и шест супени лъжици овесени ядки. Разбърква се с вилица. Докато се пече блатът овесените ядки в крема поемат част от влагата и го сгъстяват. Задължително се приготвя и чаена чаша с пресни сезонни плодове. Използвах череши.
Между двата блата се слага половиният крем и плодовете. Върху тортата втората част. Украсява се с каквото има под ръка. Аз намазах с малко течен шоколад. Пренощува в хладилник :)
Да ви е празнично :))))
Наистина си е друго да видиш тази апетитна
ОтговорИзтриванекрасавица в хладилника :)
Чудесна е,Кате!
Хубава вечер!
Благодаря, Дани! Хубава и на теб :)
Изтриване